Afbeelding
Pixabay

Gemeente Harderwijk in actie tegen overlast afvaldumpingen

Politiek

HARDERWIJK In de raad werd unaniem een motie aangenomen waarin het college wordt gevraagd te komen met voorstellen die afvaldumpingen moeten voorkomen. De motie werd door Wietske Hollanders (GroenLinks) ingediend, mede namens Gemeentebelang en PvdA. Zij ziet de laatste tijd de overlast door zwerfvuil toenemen. In wijken waar ondergrondse afvalcontainers staan, worden vaak zakken met afval naast de container gezet waarna anderen denken: ‘dat kunnen wij ook wel doen’.

Het is voor haar de vraag of dit een gevolg is van te kleine containers en of het niet vaak genoeg legen van de containers. Ook bespeurt ze veel afval in groenstroken, langs fietspaden en in de openbare ruimte. Te veel voor de wandelclub om op te ruimen. Wethouder Bert van Bijsteren herkent de signalen en vindt actie ook nodig.

Voor Henk Vermeer (Harderwijk Anders) komt de motie als een verrassing. Volgens hem is het illegaal dumpen van afval een gevolg van een falend inzamelingsbeleid waaraan GroenLinks en Gemeentebelang hebben meegewerkt. Hij vindt het verstandiger dat partijen dit doen als het afvalbeleid aan de orde is. Desondanks stemt zijn partij voor de motie omdat het gaat om een probleem dat wel dient te worden aangepakt.

Wijnand Kooijmans

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 13 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 13 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 13 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 21 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00