!
Afbeelding
pixabay

College overleeft motie van afkeuring

27 december 2021 om 09:46 Politiek

HARDERWIJK Een motie van afkeuring tegen de wijze waarop het college is omgegaan met het afvalbeleid heeft geen meerderheid gekregen in de gemeenteraad.

De motie, ingediend door Martijn Pijnenburg (D66) kreeg alleen de steun van de fracties van de PvdA en GroenLinks. De motie was ontraden door wethouder Bert van Bijsteren namens het college.

De motie mag niet worden gezien als een motie van wantrouwen, zo gaf Pijnenburg te kennen. Maar hij vindt wel dat het college vooral te kort is geschoten in de communicatie over het plan. Hieronder heeft naar zijn mening het draagvlak voor de invoering van het nieuwe systeem rond de inzameling van afval geleden.

Het meermalen bijsturen door de gemeenteraad na de besluitvorming is niet goed geweest voor het draagvlak voor het plan binnen zowel de samenleving als de raad, zo is Pijnenburg van mening. Die onzekerheid heeft er naar zijn mening toe bijgedragen dat er voor veel inwoners onzekerheid en onduidelijk is over welke weg wordt bewandeld.

Hij wil dat alsnog meer aandacht wordt besteed aan de actieve communicatie over het nieuwe beleid. De gemeenteraad moet maandelijks worden bijgepraat over de voortgaan van het plaatsen van containers voor de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval.

Henk Vermeer (Harderwijk Anders) vindt dat meer moet worden gedacht aan het belang van de inwoners. De motie ziet hij als een beetje afkeuren van het beleid dat alleen maar leidt tot meer verwarring bij de inwoners.

Mirjam Driest (ChristenUnie) vindt dat er best veel is fout gegaan. Maar een motie van afkeuring gaat haar partij te ver. Peter Sels (CDA) ziet de motie als mosterd na de maaltijd en niet leidend tot enig effect.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie