Stadsmuseum Harderwijk eindigt op de derde plaats.
Stadsmuseum Harderwijk eindigt op de derde plaats. marisfo.nl

Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022

1 december 2022 om 13:43 Maatschappelijk

HARDERWIJK Stadsmuseum Harderwijk eindigt op de derde plaats na de strijd om de VriendenLoterij Museumprijs, die dit jaar het thema  ’beste buur’ had. Het museum haalde 28 procent van de publieksstemmen binnen en eindigt daarmee op de derde plaats. 

Het Scheepvaartmuseum uit Amsterdam mag zich met een overtuigende 40 procent van de stemmen publieksfavoriet noemen. Dankzij het winnen van de prijs verzekert het museum zich van een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren. De tweede plaats is, met bijna 32 procent van de stemmen, voor het Centraal Museum uit Utrecht.

HET SCHEEPVAARTMUSEUM WINT 

Vandaag werd Het Scheepvaartmuseum verrast door Cathelijne Broers, directeur van Prins Bernhard Cultuurfonds en Koffietijd-presentatrice Loretta Schrijver. Op 2 december is de uitreiking terug te zien in Koffietijd tussen 10.00 en 11.00 uur.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)

Cathelijne Broers, directeur van het Cultuurfonds: ,,De VriendenLoterij Museumprijs zet de musea in de spotlights. Met het thema beste buur laten musea zien dat ze veel meer zijn dan een plek met een tentoonstelling. Het is de plek waar mensen graag samenkomen en waar voortdurend samengewerkt wordt, met bedrijven, instellingen, vrijwilligers en bewoners uit de buurt; een museum verbindt!”

OVER DE VRIENDENLOTERIJ MUSEUMPRIJS 

Het Prins Bernard Cultuurfonds en de VriendenLoterij reiken jaarlijks in samenwerking met de Museumvereniging de VriendenLoterij Museumprijs uit. Dit jaar heeft ook AVROTROS zich verbonden aan de prijs. De prijs is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland. Eerdere winnaars zijn: Kasteel Hoensbroek (2021), Naturalis Biodiversity Center (2020), Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), Textielmuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014). Meer informatie over de prijs via: www.museumprijs.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie