Het eerste stuk van deze slinger is opgehangen bij Heerlijk Harderwijk.
Het eerste stuk van deze slinger is opgehangen bij Heerlijk Harderwijk. Cultuurkust

Langste slinger van Harderwijk in de maak: bezoekers van de Aaltjesdagen kunnen deze Hanzeslinger verder inkleuren

7 juni 2023 om 17:30 Activiteiten

HARDERWIJK Dit jaar wordt het Hanzejaar 2023 georganiseerd. Een jaar waarin Harderwijk samen met acht andere Hanzesteden in Oost-Nederland extra betekenis geeft aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Tijdens het Hanzejaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Het programma varieert van feestelijk tot educatief en van cultureel tot economisch.

Vanuit Cultuurkust wordt er, samen met kinderen, een Hanzeslinger ontwikkeld. De langste slinger van Harderwijk! Het hele jaar door kunnen de Hanzepaardjes worden ingekleurd tijdens allerlei activiteiten. Deze paardjes worden aan elkaar geregen tot een slinger. Op allerlei openbare plekken komen de slingers te hangen in de stad en vormen samen de langste slinger van Harderwijk.

Het eerste stuk van deze slinger is opgehangen bij Heerlijk Harderwijk, tijdens de Koningsspelen hebben kinderen een Hanzepaardje kunnen inkleuren, deze paardjes vormen het eerste stuk van de slinger.

De eerstvolgende activiteit waarbij de paardjes kunnen worden ingekleurd is tijdens de Aaltjesdagen op het Happie Heppie Festival op 10 juni. De Hanzeslinger is een samenwerking tussen Heerlijk Harderwijk, Ga! Harderwijk en Cultuurkust.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie