Janny: ,,Binnen een aantal maanden merkte ik al resultaat.''
Janny: ,,Binnen een aantal maanden merkte ik al resultaat.'' OTTO WALTER
Zakelijk

60-plussers: sterker door ZilverFitness

Zakelijk

HARDERWIJK ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Begeleid door ervaren vaste coaches en in kleine groepen, maar zonder contract waar men lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. ZilverFitness heeft 18 locaties in Nederland en organiseert een gratis startbijeenkomst met uitleg en proefles in Harderwijk. 

Inschrijven kan via www.zilverfitness.nl voor de startbijeenkomst op woensdag 19 oktober om 10.30 uur.

SPIERMASSA NEEMT AF Ben-Anne (55) van ZilverFitness vertelt: ,,Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.”

Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van onder andere corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen.

Men traint in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: ,,Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

GRATIS STARTBIJEENKOMST De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de eind 50 en eind 70. ZilverFitness is vooralsnog op doordeweekse dagen van 10.30 tot 11.30 uur. ,,Kijk op www.zilverfitness.nl voor het filmpje en schrijf je in voor de gratis startbijeenkomst op woensdag 19 oktober, of voor een gratis proefles op een andere datum. Liever telefonisch? Bel. 030-752 35 48.’’

Adres: Baanweg 18, 3844 KS Harderwijk, in de buurt van het NS-station.

advertentie
advertentie
Afbeelding
In 5 stappen maak je een panfluit van lastpost Japanse duizendknoop 58 minuten geleden
Afbeelding
Boeren laten opnieuw van zich horen langs snelweg A28: ‘Geen boer, geen kerstdiner’ 4 uur geleden
Afbeelding
Staatssecretaris Erik van de Burg bezoekt azc Harderwijk: aanpak voorbeeld voor andere gemeenten 6 uur geleden
Afbeelding
Veel meer bestuurders betrapt op rijden onder invloed in Harderwijk: stijging van 174,2 procent 7 uur geleden
Afbeelding
Mogelijk meer panden en objecten in Harderwijk op monumentenlijst 8 uur geleden
Afbeelding
Chr. Daltonschool Willem Alexander uit Harderwijk op bezoek bij de boer: kunstkoe melken en slagroom maken 9 uur geleden
Afbeelding
Deze twee mannen nemen iedere zondagochtend een duik in het ijskoude water van Harderwijk 9 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie