ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers.
ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Otto Walter

60-plussers: sterker door ZilverFitness

Zakelijk

HARDERWIJK Goed nieuws; bij ZilverFitness zijn weer plaatsen vrij om te trainen. ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Begeleid door ervaren vaste coaches en in kleine groepen, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. Z

ilverFitness heeft 16 locaties in Nederland en organiseert een startbijeenkomst op woensdag 25 mei met uitleg en een gratis proefles.

SPIERMASSA NEEMT AF Ben-Anne (55) van ZilverFitness vertelt: ,,Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.” Om juist die spiermassa te behouden, startte Ben-Anne 5 jaar geleden samen met zijn compagnon Malcolm (45) ZilverFitness.

Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houden beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van corona. De kans op dementie lijkt af te nemen.

TRAINEN IN KLEINE GROEPEN Trainen gebeurt in kleine groepen, altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: ,,Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

STARTBIJEENKOMST EN GRATIS PROEFLES Kijk op www.zilverfitness.nlvoor het filmpje en schrijf je in voor de startbijeenkomst op woensdag 25 mei, of voor een gratis proefles op een andere datum. Liever telefonisch contact? Bel Ben-Anne op 030-752 35 48.

Adres: Baanweg 18, 3844 KS Harderwijk, in de buurt van het NS-station.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 17 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 17 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 17 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49