Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Vrachtwagens van bedrijventerrein Zandlaan in Harderwijk niet meer langs Tweelingstad laten rijden: maar hoe?

23 september 2023 om 14:00 Verkeer en vervoer

HARDERWIJK De gemeente Harderwijk wil graag ambtelijke ondersteuning van de provincie Gelderland als het gaat om de verkenning te komen tot de meest gewenste ontsluiting van het bedrijventerrein Zandlaan. Dat blijkt uit een brief welke is verstuurd aan het college van gedeputeerde staten.

Dit college had de gemeente gevraagd meer de regie te nemen. Tevens werd het advies gegeven om samen met de provincie en Rijkswaterstaat de totale problematiek in beeld te brengen en de randvoorwaarden te schetsen die partijen inbrengen bij een mogelijke oplossing.

Door het college van burgemeester en wethouders wordt aangegeven dat er een voorzichtige vooruitgang is geboekt en de voorgestelde varianten verder kunnen worden onderzocht. De ontsluiting van het bedrijventerrein is van belang om Tweelingstad te ontlasten van zwaar verkeer dat naar het bedrijventerrein rijdt.

Om dat te bereiken wordt de afrit van rijksweg A28 omgebogen waarbij er vanuit het gebied een toe- en afrit wordt gerealiseerd die aansluit op de N302. Dat is de verbindingsweg tussen de A28 en de provincie Flevoland. Het plan heeft inmiddels wel vertraging opgelopen, het streven was erop gericht de aansluiting inmiddels al te hebben gerealiseerd.

In de brief aan het Gelders college wordt aangegeven dat het streven van Harderwijk is de samenwerking op een constructieve en effectieve wijze voort te zetten. Een goede coördinatie tussen beide partijen wordt van cruciaal belang gevonden om tot een effectieve en duurzame oplossing te komen. Harderwijk wil de regie voeren, maar zegt het verkennen van de door de provincie aangedragen varianten niet alleen te kunnen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie