!
Afbeelding
Pixabay

Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel

26 september 2022 om 12:40 Politiek

HARDERWIJK Het college van burgemeester en wethouders is in gesprek met de exploitant van het sportcafé van sportcomplex De Sypel over de vraag of de samenwerking kan worden voortgezet of dat tot een beëindiging van de overeenkomst kan worden gekomen.

Dat maakt wel dat het college niet binnen de gestelde termijn kan antwoorden op vragen van de fractie van Harderwijk Anders. Fractievoorzitter Henk Vermeer zet daarin vraagtekens bij de beëindiging van de huurovereenkomst met de exploitant van het sportcafé. Onder meer wil hij weten welke voorvallen hebben geleid tot het opzeggen van de huur.

INCIDENTEN Het college geeft aan dat de exploitant zich niet heeft gedragen zoals een goed huurder betaamt en dit heeft geleid tot incidenten. Vermeer wil antwoord wat die incidenten dan zijn geweest, wanneer deze hebben plaatsgevonden en of deze op schrift zijn gesteld. 

Vermeer geeft aan dat de exploitant bij zijn aantreden is gekozen vanwege zijn ideeën over samenwerking. Hij vraagt zich af wat het college heeft ondernomen om deze samenwerking tot een succes te maken. Door het college wordt aangegeven dat de bezoekers van het sportcafé er zeer bij gebaat zijn als de gemeente zelf de exploitatie van het sportcafé voor rekening gaat nemen. Vermeer wil weten waarop deze stelling is gebaseerd.

Het college geeft nu aan dat men in gesprek is met de exploitant. Maar de procedure vergt dat zorgvuldig wordt omgegaan met het verstrekken van inhoudelijke informatie. Na afloop van de gesprekken krijgt Vermeer, zo belooft het college, antwoord op zijn vragen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie