Afbeelding
Pixabay

Sanering vervuilde bodem met asbest van perceel aan Fokko Kortlanglaan Harderwijk flinke kostenpost

5 mei 2023 om 14:00 Overig

HARDERWIJK Een perceel aan de Fokko Kortlanglaan is een flinke kostenpost voor de gemeente Harderwijk. Waar eerder al 120.000 euro nodig was voor de sloop van het hierop staande pand is nu nog eens 230.000 euro nodig voor de aanpak van de verontreiniging van de bodem met asbest.

Het gaat om een stuk grond van vijfhonderd vierkante meter. Vermoedelijk is de verontreiniging al voor 1 juli 1993 ontstaan. Het perceel ligt tussen twee woningen en een geluidswal. Na de bodemsanering wil de gemeente de grond te koop aanbieden aan de eigenaren van de beide woningen zodat de grond als tuin bij hun woningen kan worden betrokken. 

WATERBERGING

Direct grenzend aan de locatie ligt een waterberging. Deze wordt vergroot met ongeveer tweeduizend vierkante meter. Hierdoor kan werk met werk worden gemaakt. De uit de waterberging afkomstige grond kan worden gebruikt om de vervuilde grond te vervangen. De kosten voor de aanleg van de waterberging zijn in de saneringskosten meegenomen. 

Door het college van burgemeester en wethouders wordt aangegeven dat er geen alternatief is voor de bodemsanering. Het perceel kan anders niet worden gebruikt. De verwachting is dat met de sanering in het vierde kwartaal van dit jaar kan worden begonnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie