Wat is de waarde van natuur?
Wat is de waarde van natuur? Godfried Westen

De Hortus Natuur dichtbij: Wat is natuur waard?

15 april 2024 om 13:45 Overig

Alles van waarde is weerloos

HARDERWIJK Wat we waarderen willen we behouden. Maar daaraan vooraf gaat leren kennen, één van de doelen van deze column. Wat is er aan natuur in Harderwijk en omgeving te bewonderen? Tot geluk van inwoners niet weinig. Een foto van de natuur op een stukje versteend Harderwijk aan het Sypelpad.

Godfried Westen

In de maand van de filosofie leggen we als stichting De Hortus graag een beschouwelijke vraag aan lezers voor. Wetenschappers vatten de vraag op als ‘wat de natuur kost’. Omdat de natuur schaarser wordt - biodiversiteit neemt nog steeds af, elke dag sterft er wel een soort en natuurlijk hulpbronnen zoals water en lucht raken nog steeds sterker vervuild - wordt de natuur duurder. Zo werkt tenslotte de economie. Maar is dat het hele antwoord op de vraag? De waarde van wat dan ook is niet gelijk aan de geldwaarde. Maar hoe kan de vraag naar de waarde dan wel beantwoord worden? Door het nut te benoemen? De natuur geeft ons ons dagelijkse brood, water, schone lucht, zuurstof. En ruimt tussen door ook nog even onze CO2 uitstoot op. Nee, ik denk dat de waarde nog door iets anders dan het nut bepaald wordt.

Mening

Maar voor ik mijn mening geef voor wat die waard is, zijn wij van De Hortus, stichting voor natuur en duurzaamheidseducatie, erg benieuwd naar uw antwoord. Wat is voor u de werkelijke waarde van de natuur? Stuur uw reactie naar info@hortusharderwijk nl. Van het meest originele antwoord zal kond gedaan worden met naamsvermelding in dit weekblad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie