Fietspad Parallelweg
Fietspad Parallelweg WIjnand Kooijmans

CDA stelt vragen over fietspad Parallelweg

12 april 2024 om 16:23 Politiek

HARDERWIJK De fractie van he CDA wil weten waarom maar op een gedeelte van het fietspad langs de Parallelweg witte strepen zijn aangebracht en niet langs het gehele fietspad. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die door Gerdien Morren zijn gesteld aan het college van gedeputeerde staten.

Wijnand Kooijmans

Ze wijst erop dat de lijnen nu al loslaten en wil de oorzaak weten maar ook wanneer dit wordt opgelost. Ook geeft ze aan dat het fietspad in een zeer slechte staat verkeert en wellicht helemaal moet worden vervangen. Morren wil weten wat daarvoor nodig is en op welke termijn dit kan gebeuren.

Harderwijk presenteert zich graag als fietsvriendelijke gemeente. In de buurgemeenten Putten en Ermelo zijn inmiddels, zo constateert de CDA’er veel fietspaden in het buitengebied vervangen en/of vernieuwd. De fietspaden in de gemeente Harderwijk, bijvoorbeeld in het Harderwijkse deel van het Leuvenumse bos nodigen niet uit tot fietsen en zijn volgens haar zelfs onveilig. Pal naast het pad staan paaltjes en het fietspad is zo smal dat inhalen of passeren tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook wijst ze op de slechte staat van de verharding op het Koopmanspad.

Om die reden wil Morren weten hoe het college kijkt naar de status van de fietspaden in het bosgebied van Harderwijk. En is ze benieuwd of kansen worden gezien de fietspaden in het Leuvenumse bos te vernieuwen en te verbreden. En wanneer hiertoe een voorstel van het college kan worden verwacht of om welke reden hiervan wordt afgezien. Ze is ook benieuwd of de provincie Gelderland hierin een rol kan spelen .

Twee jaar geleden heeft Morren al vragen gesteld over de doorfietsroute langs de Zuiderzeestraatweg en dan vooral het traject tussen Harderwijk en Hierden. De fietsroute wordt gezien als één van de belangrijkste mobiliteitsvraagstukken van de Noord-Veluwe. Morren wil weten wat op dit moment de status is van de voortgang van dit project.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie