Hoofdtrainer Marc Houtman en voorzitter Jan Hop zijn klaar voor het Korfbal League seizoen met Unitas/Perspectief.
Hoofdtrainer Marc Houtman en voorzitter Jan Hop zijn klaar voor het Korfbal League seizoen met Unitas/Perspectief. Foto: Jan Hoekstra

Korfballers Unitas uit Harderwijk klaar voor Korfbal League: spelen op hoogste niveau is unieke belevenis

Korfbal

HARDERWIJK Zaterdag start voor de korfballers van Unitas/Perspectief het avontuur in de Korfbal League tegen Groen Geel in Wormer. Spelen op het hoogste niveau is voor de club een unieke belevenis, nadat de Harderwijkers afgelopen seizoen totaal onverwacht de hoofdklassefinale mochten spelen én wonnen.

Een half jaar na die memorabele avond in Dordrecht op 16 april, toen HKC met 15-18 werd verslagen, mag Unitas zich meten met de beste ploegen van Nederland. De afgelopen weken oefenden de Harderwijkers tegen Leagueclubs DVO (29-21), LDODK (19-25) en DOS’46 (36-17). Het waren drie leerzame nederlagen voor Marc Houtman en zijn spelers. ,,Het is een hoger niveau, het spel gaat sneller. Je moet meer energie leveren om vrij te komen. Als je ook maar één seconde denkt dat je uit kan rusten en je verliest je concentratie, dan zijn tegenstanders zo goed dat ze van je weglopen en een goal maken. Elke fout wordt afgestraft, dus je moet er continu bij zijn. Daar moeten we aan wennen, maar we raken niet in paniek. We trainen hard om daar mee om te kunnen gaan.”

Zaterdag was de laatste test tegen AW.DTV, dat uitkomt in de nieuwe Korfbal League 2. Dit duel liet zien dat Unitas gegroeid is ten opzichte van het veldseizoen, waar in de hoofdklasse met 14-13 van de Amsterdammers werd gewonnen. „Nu waren we de eerste helft heel dominant en stonden 12-2 voor bij rust. Uiteindelijk werd het 23-13. We zijn een stapje verder dan op het veld en dat geeft veel vertrouwen. We spelen nu vier om vier in plaats van vijf om vijf. Dat geeft meer vastigheid en dat is nu het beste.”

Unitas gaat achttien wedstrijden op het hoogste niveau spelen. „Het belangrijkste is dat wij als team dit seizoen aangaan. De sfeer is goed. We zijn met onszelf bezig, de rek is nog niet uit dit team.”

Voorzitter Jan Hop heeft hard getrokken aan de organisatie. „De vereniging kijkt uit naar een hartstikke mooi seizoen. Bij elke thuiswedstrijd zijn 15-20 vrijwilligers drie a vier uur bezig om alles op te bouwen en af te breken en te regelen, van livestream, statistieken tot jurytafel, een voorbeschouwing in de rust en interviews na afloop. De wedstrijden worden uitgezonden bij Eyecons. Er hangen sponsordoeken in de zaal en sponsorborden met reclame-uitingen. De spelers worden met een spot geïntroduceerd. Kaartjes a 7,50 euro kunnen digitaal gekocht worden. Want bij een wedstrijd op topniveau hoort ook een kaartje kopen. Een passe-partout is 30 euro, kinderen t/m 17 jaar mogen gratis naar binnen.”

Zaterdag 19 november is de eerste thuiswedstrijd tegen PKC en dan pakt de club uit met een sponsoravond. „Dat doen we bij Sportcentrum Iedema, wethouder en burgemeester zijn uitgenodigd en Evert ten Napel is spreker. Dit gaan we drie keer doen, want op om dit niveau te spelen heb je ook de middelen nodig. We maken stappen op ieder gebied en daar kunnen we alleen maar trots op zijn. Dit is de beste manier om aan ledenbinding te doen. We zijn vijf procent gegroeid naar 400+ leden, de ambitie is doorgroeien naar 450+ leden. De vereniging bloeit en leeft als nooit tevoren.”

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie