!
De korfballers van Unitas vieren het kampioenschap van de overgangsklasse C na 23-13 winst op Velocitas. Foto: Marco Jansen

Unitas pakt dubbel met winst op Velocitas

18 juni 2022 om 17:25 Korfbal

HARDERWIJK De korfballers van Unitas hebben na de promotie naar de Korfbal League in de zaal ook het kampioenschap in de overgangsklasse C op het veld behaald. De ploeg versloeg nummer acht Velocitas met 23-13.

Afgezien van de openingsfase, toen Velocitas tot 2-2 bij kon blijven, waren de Harderwijkers een stuk sterker dan de bezoekers uit Leiderdorp. Lara Kreikamp scoorde drie keer in een kwartier en zette de stand op 6-2. Unitas liep door naar 12-3, pas daarna zakte de thuisploeg wat in en kon Velocitas wat terugdoen: 12-6.

Na rust duurde het zes minuten voor Sabine Verhoef als eerste de korf weer wist te vinden. De score ging in de warmte gelijk op tot 15-10 halverwege de tweede helft. Unitas zette weer een tandje bij en sloeg vrij eenvoudig weer een gat naar 20-11. Daarna was het tijd voor publiekswissels, o.a. voor Ineke de Boer die in haar laatste wedstrijd voor Unitas inviel en weer naar de kant werd gehaald. Met de 23-13 overwinning is Unitas volgend seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse.

Overgangsklasse C: Unitas - Velocitas 23-13 (12-6) Scores Unitas: Mike van Boven 6, Lara Kreikamp 6, Sabine Verhoef 3, Noah Bijsterbosch 3, Thomas Hoekstra 1, Floor Munnik 1. Renee Havenaar 1, Mark Kreikamp 1, Jort Wiegersma 1.