De korfballers van Unitas vieren het kampioenschap van de overgangsklasse C na 23-13 winst op Velocitas.
De korfballers van Unitas vieren het kampioenschap van de overgangsklasse C na 23-13 winst op Velocitas. Foto: Marco Jansen

Unitas pakt dubbel met winst op Velocitas

18 juni 2022 om 17:25 Korfbal

HARDERWIJK De korfballers van Unitas hebben na de promotie naar de Korfbal League in de zaal ook het kampioenschap in de overgangsklasse C op het veld behaald. De ploeg versloeg nummer acht Velocitas met 23-13.

Afgezien van de openingsfase, toen Velocitas tot 2-2 bij kon blijven, waren de Harderwijkers een stuk sterker dan de bezoekers uit Leiderdorp. Lara Kreikamp scoorde drie keer in een kwartier en zette de stand op 6-2. Unitas liep door naar 12-3, pas daarna zakte de thuisploeg wat in en kon Velocitas wat terugdoen: 12-6. 

Na rust duurde het zes minuten voor Sabine Verhoef als eerste de korf weer wist te vinden. De score ging in de warmte gelijk op tot 15-10 halverwege de tweede helft. Unitas zette weer een tandje bij en sloeg vrij eenvoudig weer een gat naar 20-11. Daarna was het tijd voor publiekswissels, o.a. voor Ineke de Boer die in haar laatste wedstrijd voor Unitas inviel en weer naar de kant werd gehaald. Met de 23-13 overwinning is Unitas volgend seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse. 

Overgangsklasse C: Unitas - Velocitas 23-13 (12-6) Scores Unitas: Mike van Boven 6, Lara Kreikamp 6, Sabine Verhoef 3, Noah Bijsterbosch 3, Thomas Hoekstra 1, Floor Munnik 1. Renee Havenaar 1, Mark Kreikamp 1, Jort Wiegersma 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie