!
Afbeelding
Foto: Shutterstock

Komst elektrisch treintje haalbaar

15 juni 2020 om 13:53 Algemeen

HARDERWIJK - Om de bezoekers die parkeren op het overloopterrein naar de Boulevard te vervoeren gaat er een elektrisch treintje rijden. Met uitzondering van de SGP zijn alle fracties voor het beschikbaar stellen van het hiervoor benodigde krediet van 80.000 euro. Een debat in de raad zelf wordt niet noodzakelijk gevonden.

Wijnand Kooijmans

 De SGP is tegen omdat het treintje ook op zondag gaat rijden hetgeen indruist tegen het principe van de partij. Om de kosten terug te verdienen wordt het parkeergeld met een euro verhoogd van negen tot tien euro. Met het invoeren van het treintje willen de ondernemers aan de Boulevard, in samenwerking met het Dolfinarium, een goed gastheer zijn voor de bezoekers.

Volgens wethouder Jeroen de Jong investeert de gemeente in de aanschaf van het treintje omdat men verantwoordelijk is voor de plek van het overloopterrein en daarmee voor de afstand van anderhalve kilometer naar de Boulevard.

Voor het laten rijden van het treintje is, zo zegt John Kok, door de ondernemers en het Dolfinarium een stichting gevormd. Door de komst van het corona-virus ziet hij dit jaar als een proef waardoor ervaring kan worden opgedaan met het laten rijden van het treintje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie