Karin Bunt-Bäumer (midden) wil haar vaste klanten en collega's Lucy en Reini (rechts) graag bedanken.
Karin Bunt-Bäumer (midden) wil haar vaste klanten en collega's Lucy en Reini (rechts) graag bedanken. Jan de Roo Fotografie

Modehuis Bunt-Bäumer in Harderwijk stopt na ruim halve eeuw: ‘Ik wil mijn collega’s en vaste klanten bedanken’

23 maart 2023 om 17:12 Zakelijk

HARDERWIJK Na 55 jaar komt er op 1 juli een einde aan Modehuis Bunt-Bäumer in winkelcentrum Stadsdennen te Harderwijk. Eigenaresse Karin Bunt-Bäumer heeft jarenlang haar hart en ziel in het familiebedrijf gestoken, maar vindt het nu tijd om te kijken wat het leven haar nog meer te bieden heeft. De komende maanden zijn er in de winkel aantrekkelijke aanbiedingen op de gehele kledingcollectie.

Het was zeker geen makkelijke beslissing. Ook omdat ze de winkel van haar ouders overgenomen heeft. ,,Het voelt zo dubbel, want mode is mijn passie en ik doe dit al mijn hele leven! Wat dat betreft is de winkel echt mijn kindje. Maar ik voel gewoon dat ik toe ben aan iets nieuws. Ik wil meer tijd met mijn gezin kunnen doorbrengen en mooie reizen gaan maken. Ik heb mijn werk altijd met veel plezier gedaan, maar weet dat er meer is dan werken en dat wil ik gaan ontdekken. Zo wil ik straks allereerst een lange reis maken naar Italië, samen met mijn man. Dat heb ik gewoon nooit eerder kunnen doen vanwege de zaak. Verder weet ik het nog niet en laat ik me graag verrassen door het leven!”

Het voelt zo dubbel, want mode is mijn passie en ik doe dit al mijn hele leven!

In 1967 startten Karins ouders Modehuis Bäumer in Harderwijk. Winkelcentrum Stadsdennen werd toen net gebouwd. Het Modehuis begon als een heren- en jongenskledingzaak, twee jaar later kwam daar een damesmodewinkel bij op een andere locatie. In 1982 werden de twee modezaken samengevoegd in winkelcentrum Stadsdennen. In 2017 vierde Modehuis Bunt-Bäumer nog haar 50-jarig jubileum.

Karin hielp als 14-jarig meisje al mee in de winkel van haar ouders. Vanaf 1993 nam zij de zaak over, die zij in eerste instantie nog samen met haar vader runde. Later kreeg ze zelf personeel. Zo werkte ze 27 jaar lang samen met collega Reini. ,,Ik wil mijn collega’s hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking al die jaren. Maar ook mijn vaste klanten voor het vertrouwen in mij. Ik ken alle vaste klanten. Sommigen komen al jarenlang naar deze winkel, dat is toch bijzonder?”

Marja Stienstra

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie