!
Door de gemeente Harderwijk wordt de overeenkomst met de exploitant van sportcafé De Sypel definitief opgezegd.
Door de gemeente Harderwijk wordt de overeenkomst met de exploitant van sportcafé De Sypel definitief opgezegd. Pixabay,

Diverse klachten over exploitant sportcafé De Sypel: Gemeente Harderwijk zegt overeenkomst op

21 november 2022 om 11:18 Zakelijk

HARDERWIJK Door de gemeente Harderwijk wordt de overeenkomst met de exploitant van sportcafé De Sypel definitief opgezegd. Dat blijkt uit de antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de fractie van Harderwijk Anders. 

Volgens het college hebben er veel incidenten plaatsgevonden waarbij diverse bezoekers hebben aangegeven zich niet prettig bejegend gevoeld te hebben door de exploitant. Ook konden ze niet terecht in de horeca omdat deze was gesloten. Aangegeven wordt dat de situatie al niet goed was voor het gesprek is gestart over een eventuele nieuwe huurovereenkomst. 

Pogingen nadere afspraken te maken over met name de openingstijden en het niveau van de dienstverlening hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. De gesprekken verliepen moeizaam en tevens kwamen er nieuwe klachten binnen. Reden voor het college de samenwerking te beëindigen.

De gemeente geeft aan principe geen voorstander te zijn van het zelf exploiteren van het sportcafé. Maar dat het wel past binnen een goede dienstverlening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie