!
Afbeelding
Pixabay

Meer ruimte voor suggesties en ideeën van inwoners in Harderwijk

3 oktober 2022 om 11:53 Politiek

HARDERWIJK Het Harderwijker college van burgemeester en wethouders wil suggesties en ideeën van inwoners meer op gaan halen dan dat ze deze zelf moeten brengen. De wijze waarop aan dit streven invulling wordt gegeven wordt nog ingevuld.

Het college stelt dit in antwoord op vragen van Bert Holleman (Gemeentebelang) waarin hij onder meer voorstelde een complimenten en ideeënbus in te voeren. Het college stelt dat men oog wil houden voor duurzame inzetbaarheid van de eigen mensen. De huidige praktijk laat, zo wordt aangegeven, veelal een negatief sentiment en een laag vertrouwen in de overheid zien.

Om die reden vraagt het college zich af of de suggestie van Gemeentebelang wel het juiste effect sorteert. Als college wil men zich hard blijven maken voor het blijvend bewustzijn vanuit het bestuur en de managers voor het werkgeluk van de gemeentelijke medewerkers. Het geven van positieve feedback en complimenten maken daar nadrukkelijk onderdeel van uit.

Gewezen wordt op de centrale plek die de inwoners hebben in het coalitieakkoord dat door partijen is gesloten. Ook bij het zittende college worden inwoners op verschillende manieren in de gelegenheid gesteld om suggesties en ideeën in te brengen, variërend van het bestaande ‘Harderwijk zijn wij samen” op de website en het digitale stadsgesprek.

Gesteld wordt door het college dat niet alleen ideeën vanuit de inwoners worden gewaardeerd maar men ook graag de input vanuit de raad meeneemt. Om die reden wordt Gemeentebelang uitgenodigd deel te nemen aan de klankbordgroep Dienstverlening die vanuit de raad is ingericht. Hierin komen ontwikkelingen op het gebied van dienstverlening op de korte en lange termijn aan bod. 

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie