Team Stijkel op de nieuwe locatie: (vlnr) Romy Brouwer, Marieke Stijkel en Gerda Dooijeweerd.
Team Stijkel op de nieuwe locatie: (vlnr) Romy Brouwer, Marieke Stijkel en Gerda Dooijeweerd. Foto: Romy Brouwer

Stijkel Makelaars op nieuwe locatie: ‘Past beter’

Zakelijk

HARDERWIJK Ook makelaars verhuizen weleens. Na 17 jaar in villa Weiburg is Marieke Stijkel met haar kantoor en haar gezin vanaf 20 juni gevestigd aan de Diepegracht 5.

Met drie spreekkamers, een wachtruimte en een grote ontvangstruimte was de statige Villa Weiburg de afgelopen vijf jaar niet meer passend bij de huidige makelaardij. „Het vak is compleet veranderd; veel gebeurt online en er komt bijna niemand meer op kantoor. De half 9-half 6 mentaliteit past ook niet meer. Bij flexibeler werken hoort ook een kleinere werkruimte. Als we eerlijk zijn hadden we zoveel ruimte helemaal niet meer nodig. Ook de andere huurders hadden andere toekomstplannen’’, legt Marieke Stijkel uit. Villa Weiburg werd in 2003 gekocht en daarna helemaal opnieuw opgebouwd in de oude stijl. Op deze prachtige zichtlocatie heeft Marieke Stijkel met haar team 17 jaar met plezier gewerkt. Nu is het tijd voor een nieuwe stap en is het pand verkocht. Zowel privé met haar gezin als zakelijk verhuist ze naar de rand van het centrum. „Het gaat niet om mijn kantoorpand maar om mij. Doe maar gewoon en laat je gevoel spreken. Zo zijn mijn opa en oma 53 jaar geleden begonnen en ook ik ben ‘down to earth’. Het is het wat het is.” 

Marieke ziet het verkopen van een huis als iets heel persoonlijks. ,,Het gaat om vertrouwen, ik kom bij veel mensen die ik niet ken. Maar ze kiezen een makelaar die bij hen past, waar ze een goed gevoel bij hebben. Die doelgroep heeft mij altijd weten te vinden en ik hoop dat dit op de nieuwe locatie zo blijft. Hoewel ik met een goed gevoel weg ga en onwijs veel zin heb in ons nieuwe huis, is de locatie minder zichtbaar. Het wordt een nieuwe manier van werken, veel persoonlijker. Ik heb geen kantoor met grote spreekkamers meer. Mensen blijven ook hier meer dan welkom, maar het is niet zo groot, met twee bureaus, een kopieerapparaat en een kast. Gerda gaat minder werken, de deur zal ook weleens dicht zijn. Ik ga veel meer bij de mensen thuis de zaken regelen, zoals het voeren van een gesprek of het tekenen van een koopakte. Het mooie aan dit vak vind ik mensen van a tot z begeleiden met alle kennis en kunde die ik heb. Daar haal ik veel voldoening uit en ben ik nog lang niet klaar mee.”


Diepegracht 5 3844 DA Harderwijk, 0341-421514 info@stijkel.nl
www.stijkel.nl

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 18 uur geleden
Afbeelding
Open dag op bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk 18 uur geleden
Afbeelding
44ste editie Veluwade is een festival 18 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Harderwijks Mannenkoor start nieuwe seizoen 15 aug, 10:12
Afbeelding
Steekpartij met slachtoffer op Emdenmeen in Harderwijk 15 aug, 09:58
Afbeelding
Man Overboord Festival op Strandeiland is evenement in maritieme sfeer 13 aug, 13:49