!
Voor het Woonpark aan de Molenweg in Hierden wordt door de gemeente Harderwijk een tijdelijke ontheffing afgegeven voor een periode van vijf jaar.
Voor het Woonpark aan de Molenweg in Hierden wordt door de gemeente Harderwijk een tijdelijke ontheffing afgegeven voor een periode van vijf jaar. Pixabay

Woonpark aan Molenweg in Hierden krijgt ontheffing voor 12 tijdelijke wooneenheden voor periode van vijf jaar in afwachting van nieuwbouw

19 februari 2024 om 15:00 Wonen

HARDERWIJK Voor het Woonpark aan de Molenweg in Hierden wordt door de gemeente Harderwijk een tijdelijke ontheffing afgegeven voor een periode van vijf jaar.

Op het voormalige vakantiepark zijn momenteel mensen gehuisvest die zijn aangewezen op beschermd wonen. Dat is strijdig met het geldende bestemmingsplan Hierden Bosch. Dit laat op deze locatie alleen tijdelijk verblijf toe. De betreffende personen wonen hier echter permanent.

De aanwezige bebouwing voldoet niet aan de eisen die aan woonruimte gesteld moeten worden. Dat maakt dat een plan is ontwikkeld dat voorziet in de bouw van dertig nieuwe wooneenheden. 

TIJDELIJKE WOONEENHEDEN

Omdat de periode tussen de huidige ondermaatse situatie en de nieuwbouw te lang duurt, zijn er voor de huidige bewoners twaalf wooneenheden geplaatst op het park. Hiervoor is de tijdelijke ontheffing nodig. 

BRANDVEILIGHEID

Bij het toetsen van de aanvraag is duidelijk geworden dat er nog nadere onderzoeken moeten plaatsvinden. Ook moet een brandblusvoorziening worden gerealiseerd. Deze is als voorwaarde opgenomen in de vergunning. Voor de tijdelijke wooneenheden mogen worden betrokken, dient deze te zijn gerealiseerd. 

Er is voor een periode van vijf jaar gekozen. Zo kan de vertraging in de permanente vergunning binnen deze periode worden opgelost. 

Gesprekken met buurtbewoners geven geen aanleiding te veronderstellen dat juridische procedures worden opgestart om de komst van de tijdelijke wooneenheden te voorkomen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie