Het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.
Het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Fotostudio Merjenburgh

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig Harderwijks Mannenkoor: prachtige verrassing tijdens groot jubileumconcert

6 november 2023 om 09:30 Verenigingen Tips van de redactie

HARDERWIJK Burgemeester Jeroen Joon heeft zaterdagavond 4 november de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het Harderwijks Mannenkoor. Dat gebeurde tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van dit koor in het theater op het Bouw- en Infrapark in Harderwijk. Het koor werd op 14 oktober 1923 opgericht en is sindsdien een actieve vereniging en een bekend koor in Harderwijk en verre omgeving. Jaarlijks treedt het Harderwijks Mannenkoor op bij verschillende gelegenheden. Ook worden er eigen concerten in Harderwijk georganiseerd, zoals het jaarlijkse Oranjeconcert, het najaarsconcert en het kerstconcert. Verder verleent het mannenkoor met regelmaat medewerking aan concerten van andere koren.

Het Harderwijks Mannenkoor is een vereniging van zangers met één gemeenschappelijk doel: samen zingen. Samen zingen verbroedert, verbindt, vertroost en verblijdt. Het Harderwijks Mannenkoor haalt zowel leden als toehoorders achter de voordeur vandaan en draagt daarmee bij aan saamhorigheid, verbroedering en de strijd tegen eenzaamheid.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Foto: Fotostudio Merjenburgh

Eigenschappen die maken dat het Harderwijks Mannenkoor enorm waardevol is voor onze samenleving. Niet alleen voor de leden, maar ook voor allen die de concerten bezoeken of thuis van de muziek genieten.

De Koninklijke Erepenning is een symbool waarmee Koning Willem-Alexander respect en waardering toont voor de maatschappelijke verdiensten van het Harderwijks Mannenkoor.

Burgemeester Jeroen Joon heeft zaterdagavond 4 november de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan het Harderwijks Mannenkoor.
De mannen van het Harderwijks Mannenkoor in een geheel nieuw outfit.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie