!
Afbeelding
Pixabay

Stadsgesprek rond inzamelen van afval

31 januari 2022 om 14:58 Politiek

HARDERWIJK De nieuwe wijze van inzamelen van afval in de gemeente Harderwijk blijft de gemoederen bezig houden. Tegenstanders van dat beleid haalden hun gram rond twee moties die door voorstanders werden ingediend.

ChristenUnie, D66, VVD, Gemeentebelang en PvdA dienden een motie in waarin het college wordt gevraagd zo snel mogelijk een online stadsgesprek in te gaan zitten om tips op te halen en te delen en knelpunten te inventariseren rond de invoering van het nieuwe systeem. En aan de hand daarvan knelpunten snel op te lossen.

Voor tegenstander Henk Vermeer (Harderwijk Anders) aan te geven dat de voorstanders van het nieuwe systeem daarmee erkennen dat er problemen zijn. Ook Wilco Mazier (CDA) vindt dat de voorstanders nu eindelijk wakker zijn geworden. Achteraf in gesprek te gaan ziet hij als mosterd na de maaltijd. Beide partijen stemden dan ook tegen de motie.

Dat deed ook Wilco Bos (PvdA). Voor hem is het de vraag hoe de voorstanders tot het inzicht zijn gekomen dat er veel knelpunten zijn. Marcel Heldoorn (ChristenUnie) zegt dat er veel tips zijn binnen gekomen hoe het beleid uitgevoerd kan worden en het belangrijk is dat inwoners die tips met elkaar kunnen delen.

Henk Vermeer is wel benieuwd welk standpunten partijen innemen indien tijdens het Stadsgesprek blijkt dat inwoners willen dat PMD-containers worden geplaatst bij winkelcentra voor de inzameling van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drinkkartons.

Marcel Heldoorn, ChristenUnie, vindt dat alle tips op redelijkheid moeten worden beoordeeld. Maar inwoners wel de waarheid moet worden verteld. En dat is naar zijn mening het verhaal rond de PMD containers niet. Voorstanders willen doen geloven dat het niets extra kost terwijl het in werkelijkheid een miljoen euro meer kost.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie