!
Afbeelding
Pixabay

Stratenmaker in de fout aan Newtonweg

3 november 2021 om 14:12 Politiek

HARDERWIJK Er wordt door de gemeente Harderwijk geen medewerking verleend aan uitbreiding van de activiteiten op een terrein aan de Newtonweg. 

Wijnand Kooijmans

Het moet blijven bij stortvakken voor de opslag van bestratingsmateriaal en een klein gebouwtje. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarnaast besloten handhavend op te treden tegen voorzieningen welke zijn aangebracht zonder vergunning.

Geconstateerd is dat de laatste tijd de activiteiten in omvang zijn toegekomen. Onder meer is ten behoeve van een ‘kijktuin’ bestrating aangebracht bij en rond het gebouwtje en zijn bouwsels in de vorm van een tentconstructie en een portacabin geplaatst en is ook een reclamebord van het stratenmakers bedrijf geplaatst. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij derden en heeft geleid tot een verzoek aan de gemeente handhavend op te treden.

Het uitbreiden van de activiteiten op deze locatie wordt uit beleidsmatig oogpunt niet gewenst gevonden. De zone waarin het bedrijf is gelegen wordt gezien als een overgangsgebied tussen de Zuiderzeestraatweg en het industrieterrein Lorentz. Verrommeling van dit gebied wordt gezien als een knelpunt.

Het toestaan van detailhandel wordt evenmin wenselijk gevonden. Het toestaan leidt tot ongewenste precedentwerking voor andere bedrijven in het buitengebied, onder wie een aantal hoveniers. De huidige locatie van de gebruiker aan de Snelliusstraat leent zich wel voor detailhandel. Door de aanvragen is aangegeven dat bedrijven die daar in de directe nabijheid, bijvoorbeeld autobedrijven, hinder zullen ondervinden wanneer hij daar zijn activiteiten uitbreidt.

Het bouwen van een bedrijfswoning wordt eveneens afgewezen. Er kan geen goed woon- en leefklimaat worden gegarandeerd. Bovendien is al jaren het beleid dat geen nieuwe woningen mogen worden gebouwd in het buitengebied. Een kijktuin wordt evenmin toegestaan. Het uitstallen van goederen valt onder detailhandel. En trekt meer verkeer aan hetgeen hier niet wenselijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie