!
Afbeelding
Pixabay rechtenvrij

Mogelijk indoorspeeltuin op voormalig terrein Praxis

27 september 2021 om 10:03 Politiek

HARDERWIJK De gemeenteraad van Harderwijk moet zich buigen over de tijdelijke invulling van het voormalige terrein van de Praxis aan de Verkeersweg. 

Wijnand Kooijmans

Concreet plan voor de tijdelijke invulling is de komst van een indoor speeltuin. Een franchrisenemer van Monkey Town heeft aangegeven het pand voor een periode van tien jaar te willen en liefst langer. Hem is wel te verstaan gegeven dat dit laatste niet mogelijk is.

Sinds het vertrek van de Praxis staat het pand aan de Verkeersweg 3 leeg. Opzet is dat op termijn het gebied wordt ingevuld met woningbouw. Hierover vinden ook gesprekken plaats met de eigenaar van het pand. Voorwaarde hiervoor is wel dat het benzinestation in de directe omgeving van het pand ook gaat verhuizen. Hierna wordt onderzoek gedaan.

De eigenaar zoekt inmiddels mogelijkheden om het pand in de tussenliggende periode te verhuizen. Hierover is met verschillende partijen overleg gevoerd. Onder meer een sportschool, de indoor speeltuin, logistieke dienstverlening, caravanstalling, opslagterrein auto’s, vloerenbedrijven etc.

De komst van de indoor speeltuin is besproken in de beleids- en programmatafel van de gemeente Harderwijk maar dat heeft niet geleid tot een unaniem advies. Dat heeft vooral te maken met de type functie in relatie tot de verkeerskundige situatie. Wel heeft men zich in principe uitgesproken voor een tijdelijke invulling. Onder meer is positief geadviseerd over het gebruik als sportschool.

De raad wordt nu voorgesteld het tijdelijk gebruik van de locatie mogelijk te maken. Het gaat dan om activiteiten die niet passen in het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders houdt daarbij vast aan een maximale periode van tien jaar. Ook moet worden voldaan aan de technische randvoorwaarden, zoals onder meer een goede ontsluiting, voldoende parkeergelegenheid en het voldoen aan de milieueisen.

Nadeel van een tijdelijke ontheffing is, volgens het college, dat de eigenaar van het complex dat wellicht minder de urgentie voelt voor een transformatie van het terrein naar woningbouw.

De doorslag geeft bij het college dat het positief is als de locatie tijdelijk wordt gebruikt. Daarmee wordt verpaupering van het gebouw en de omgeving voorkomen. De procedure hier woningbouw te realiseren neemt nog geruime tijd in beslag.

Het gebruik als indoor speeltuin draagt bij aan een breed multifunctioneel voorzieningenniveau in Harderwijk en past binnen de structuurvisie. Het initiatief draagt ook bij aan de doelstelling dat Harderwijk een ondernemende stad is. En dat de gemeente meedenkt met ondernemers en hen ook de benodigde faciliteiten verleend.

Het voorstel wordt donderdag besproken in de raadscommissie Ruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie