Afbeelding
Shutterstock

Waarom je je oude dakraam moet vervangen

Partnercontent

Het is misschien tijd voor een dakraam vervanging. Maak je geen zorgen, we hebben het niet over het hele ding. Alleen het raam. Oude, lekkende dakramen zijn niet goed voor je - in feite kunnen ze meer problemen veroorzaken dan je denkt.

Het vervangen van je oude dakraam kan al deze problemen en meer oplossen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een nieuw dakvenster en waarom je zou moeten overwegen jouw oude raam te vervangen.

De voordelen van een nieuw dakraam

Je denkt misschien dat jouw oude dakraam nog prima is. Maar heb je wel eens nagedacht over de voordelen van een nieuw dakraam? Hier zijn slechts een paar redenen waarom je zou moeten overwegen jouw oude dakvenster te vervangen:

 • Een nieuw dakvenster laat meer natuurlijk licht binnen, waardoor je huis lichter en ruimtelijker aanvoelt.
 • Het kan helpen je energiekosten te verlagen, aangezien nieuwe dakramen energie-efficiënter zijn dan oude.
 • En als je een oud dakvenster hebt, is de kans groot dat het niet erg weerbestendig is. Een nieuw dakraam houdt regen en sneeuw buiten en helpt je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer.
 • Een nieuw dakraam is eenvoudiger te bedienen en is het voorzien van een groot aantal functies die het leven gemakkelijker maken. Ze gaan open en dicht met een lichte aanraking, en sommige modellen hebben zelfs een afstandsbediening zodat je ze van binnen of buiten je huis kan openen.
 • Als laatste voegt een nieuw dakvenster waarde toe aan je huis. Dus als je erover denkt om je huis te koop aan te bieden, zou een nieuw dakvenster        zeker een van je topprioriteiten moeten zijn.

Waarom je jouw oude dakraam moet vervangen

Waarom je jouw oude dakraam moet vervangen? Omdat het oude dakraam je niet meer de beste isolatie biedt, en daarnaast kan het lekken. Daarnaast kan het dat je oude dakraam vochtig wordt van binnen, waardoor het raam minder licht doorlaat. Ga je jouw oude VELUX dakraam vervangen voor een nieuwe variant? Dan heb je hier geen last meer van.

Hoe kies je het juiste dakraam?

Dus je denkt erover om jouw oude dakvenster te vervangen? Dat is een geweldige beslissing! Hier zijn een paar dingen waar je aan moet denken bij het uitzoeken van jouw nieuwe raam:

 • Het belangrijkste is om de juiste maat te kiezen. Je wil er zeker van zijn dat het raam perfect in de opening in jouw dak past. Als het te groot is, zal het veel moeilijker te installeren zijn, en als het te klein is, zal je niet het volledige voordeel van een dakvenster hebben.
 • Iets anders om te overwegen is het type dakvenster dat je wil. Er zijn een paar opties: scharnierend, schuivend, of vast. Scharnierende ramen gaan open, wat geweldig is voor ventilatie, terwijl schuiframen zijwaarts bewegen, wat handiger kan zijn voor kleinere ruimtes. Vaste ramen kunnen helemaal niet open, maar zijn meestal wel de voordeligste optie.
 • Als je de juiste maat en het juiste type raam hebt uitgezocht, moet je nog beslissen over de kleur en de stijl. Dit is helemaal aan jou, maar houd in gedachten dat de stijl van je huis jouw beslissing zal beïnvloeden.

Hoe onderhoud je je nieuwe dakvenster?

Nu je een nieuw dakvenster hebt, is het belangrijk te weten hoe je het moet onderhouden.

Het mooie van een nieuw dakvenster is dat het gemaakt is van materialen van hoge kwaliteit, zodat het een lange tijd mee zal gaan. Maar om ervoor te zorgen dat het in goede conditie blijft, moet je van tijd tot tijd wat onderhoud plegen:

 • Maak het glas regelmatig schoon met een zachte doek en wat warm water.
 • Controleer de afdichtingen rond de randen van het raam en zorg ervoor dat ze dicht zijn.
 • Als er schade is, laat die dan zo snel mogelijk repareren.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 20 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie