Afbeelding
PETR POLAK

Waarom je naar Tsjechië moet in 2022

Partnercontent

Tsjechië is een steeds populairder vakantieland. Waar eerst hoofdstad Praag vooral in trek was voor een citytrip, wordt nu ook de rest van het land steeds meer ontdekt voor vakanties. Er zijn heel veel redenen waarom Tsjechië zo’n ideaal vakantieland is. Wij vertellen je waarom jij in 2022 naar Tsjechië moet.

Geschikt vakantieland voor autovakanties

Tsjechië ligt ongeveer op 9 tot 14 uur rijden van Nederland. Hoe lang je precies onderweg bent, hangt natuurlijk af van je start- en eindpunt. De afstand tussen Nederland en Tsjechië maakt Tsjechië een heel geschikt land voor een autovakantie.

Ideaal vakantieklimaat

In Tsjechië is het niet te warm én niet te koud. Dit komt door de ligging van het land. De invloed van de zee is beperkt omdat het land niet direct aan zee ligt en dankzij de vele bergen in het land worden neerslag en depressies redelijk op afstand gehouden. Omdat de bergen minder hoog zijn dan bijvoorbeeld in het hooggebergte van Zwitserland, is er geen hooggebergteklimaat, waardoor de temperaturen ook niet te koud zijn. Kortom: een heerlijk gematigd klimaat voor een heerlijke vakantie.

Leuk in zomer en winter

Tsjechië is in de zomer een heerlijk vakantieland, maar liefhebbers van wintersport zouden dit land ook zeker een kans moeten geven. In de bergen van Tsjechië kan je heerlijk skiën en snowboarden en het is er vaak rustiger dan in de drukke skigebieden in bijvoorbeeld Frankrijk of Zwitserland.

Ongerepte natuur 

In Tsjechië vind je maar liefst 4 nationale parken: Boheems Zwitserland, het Reuzengebergte, de Thaya-vallei en het Boheemse Woud. Houd je van een actieve vakantie? Pak dan de auto en rijd naar Tsjechië, want in dit land maak je schitterende wandelingen langs bergen, wijngaarden, historische monumenten, schitterende dorpjes en indrukwekkende vergezichten.

Betaalbaar vakantieland 

Veel vakantielanden leunen op het toerisme. Dit maakt de prijzen van bijvoorbeeld accommodaties soms behoorlijk hoog. Gelukkig vallen de prijzen in Tsjechië mee. Je kunt er voor zo’n €20 prima uit eten en een nachtje ergens slapen is heel prima te doen voor €30. Op de toeristische plekken zijn prijzen natuurlijk wel hoger. Zeker in de hoofdstad Praag betaal je een stuk meer in een restaurant, hostel of hotel.

Prachtig land voor de liefhebber van geschiedenis 

Tsjechië heeft een rijke historie en dit zie je terug in de vele kastelen en historische stadjes die je in dit land kunt vinden. Ook de hoofdstad Praag barst van de cultuur en geschiedenis. Heb je interesse in geschiedenis? In Tsjechië valt meer dan genoeg te ontdekken. Het voordeel als je met de auto bent, is dat je al deze plekjes zelf kunt opzoeken. Je bent immers heel flexibel!

Goed wegennetwerk 

Als je met de auto door Tsjechië heen rijdt, merk je al snel dat de auto- en snelwegen prima zijn. Het land is dus heel comfortabel om met de auto doorheen te rijden. Omdat het land niet gigantisch groot is, is het ook mogelijk om met de auto een rondreis te maken, zodat je meerdere bezienswaardigheden kunt afgaan en meer van dit mooie vakantieland kunt ontdekken.

Tsjechië als vakantieland van 2022

Weet jij nog niet waar je dit jaar naar toe wil op vakantie? Stop dan met zoeken, want Tsjechië is een geweldige vakantiebestemming, zowel voor vakanties in de zomer als in de winter. Het land is prima te bereiken met de auto en ook prima door te reizen met de auto, dankzij de goede infrastructuur en de afstanden die goed te overzien zijn. Boeken maar!

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 12 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 12 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 12 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 12 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 20 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00