Afbeelding
Foto: Shutterstock

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een garagedeur?

Partnercontent

Ben je van plan om een nieuwe garagedeur aan te schaffen? Let dan op een aantal dingen. Er zijn namelijk veel mogelijkheden en opties waar je uit kunt kiezen. Daarbij is het verstandig om te letten op de isolatie, beveiliging en montageservice. Je wil niet achteraf spijt hebben van je aankoop. In dit artikel geven we je een aantal tips zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe garagedeur.

Verschillende types garagedeuren

Je kunt uit veel verschillende types garagedeuren kiezen. Ben je op zoek naar een isolerende en ruimtebesparende deur? Dan raden we een sectionaaldeur aan. Dankzij de panelen die naar boven schuiven bespaar je veel ruimte.

Pak je vaak wat uit de garage? Dan is een garagedeur met loopdeur een goede optie. Deze loopdeur wordt geplaatst in de garagedeur, zodat je niet meer de hele garagedeur hoeft te openen. Deze optie kan doorgevoerd worden in een sectionaal garagedeur of een elektrische garagedeur.

Hoe is de isolatie en beveiliging?

Vanaf de garage kan veel kou en vocht je huis inkomen. Daarom is het belangrijk dat de garagedeur goed isoleert. De secties van de garagedeur kunnen voorzien worden van isolerend materiaal. Wanneer je de deur sluit is je garage zowat hermetisch afgesloten. Hierdoor is ook meteen het probleem van inbrekers verholpen. Aangezien inbrekers graag via de garage binnenkomen, is het fijn dat nieuwe garagedeuren minder inbraakgevoelig zijn.

Het type bediening

Je kunt voor verschillende soorten bediening kiezen. Denk aan de ouderwetse handmatige bediening, waarmee je eenvoudig zelf de deur opent. Maar de laatste jaren worden elektrische garagedeuren ook steeds populairder. Je opent dan eenvoudig van een afstandje de garage. Op en top gemak.

Past de deur bij jouw woning

Vaak zit de garage met bijbehorende deur aan de voorkant van je huis. Daarom is het belangrijk dat de deur past bij de stijl van jouw woning. Bespreek daarom eerst een aantal zaken met de leverancier, zoals de kleur van de deur. Ook zorgen verschillende materialen allemaal voor een andere uitstraling. Vaak weet de leverancier wat bij jouw woning past.

Montageservice

Heb je een sectionaaldeur of garagedeur met loopdeur gekozen? Dan moet de deur natuurlijk ook gemonteerd worden. Sommige mensen kunnen dit gewoon zelf en hebben geen montageservice nodig. Maar wil je zeker weten dat de deur goed gemonteerd wordt? Dan kun je het beste nog even goed controleren of de leverancier ook een montageservice aanbiedt.

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 13 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 14 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 14 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 22 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00