Gemeente Harderwijk heeft vier nieuwe plekken aangewezen om extra GFT-verzamelcontainers te plaatsen.
Gemeente Harderwijk heeft vier nieuwe plekken aangewezen om extra GFT-verzamelcontainers te plaatsen. Gemeente Harderwijk

Dit zijn de 4 plekken in Harderwijk waar extra GFT-verzamelcontainers komen voor bewoners zonder eigen GFT-bak

24 maart 2023 om 12:00 Duurzaamheid

HARDERWIJK Gemeente Harderwijk heeft vier nieuwe plekken aangewezen om extra GFT-verzamelcontainers te plaatsen. Er is gekeken naar locaties vlakbij de al bestaande ondergrondse afvalcontainers, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Momenteel staan er al ongeveer 150 van deze GFT-verzamelcontainers in Harderwijk en Hierden. De containers zijn bedoeld voor gebruik door omwonenden zonder eigen GFT-container. 

De GFT-verzamelcontainers hebben een metalen omhulsel en zijn duidelijk herkenbaar. De containers zijn alleen bedoeld voor groente- en fruitafval, klein tuinafval en etensresten. Afvalinzamelaar Aconov leegt de containers wekelijks. 

LOCATIES EXTRA GFT-VERZAMELCONTAINERS

De voorgestelde locaties voor de extra vier containers zijn als volgt: Bleek, Zijpenbergerhout, St. Janshof, Roos en Doornhof.

De locaties van de huidige GFT-verzamelcontainers zijn te vinden via www.mijnafvalwijzer.nl

NIEUWE LOCATIES NOG NIET DEFINITIEF

De aangewezen locaties liggen nog niet vast. Inwoners hebben tot eind april de gelegenheid om te reageren op de aangewezen locaties en alternatieven aan te dragen. 

Het ontwerpbesluit voor de vier locaties waar de GFT-verzamelcontainers worden geplaatst, ligt inclusief bijlage(n) vanaf 23 maart 2023, 6 weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis van de gemeente Harderwijk. U kunt tijdens openingstijden de stukken inzien in de stadswinkel van het stadhuis, Havendam 56 te Harderwijk. 

Het ontwerpbesluit met bijbehorende bijlage(n) is ook online in te zien: officielebekendmakingen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie