!
Afvalcontainers.
Afvalcontainers. Pixabay

Afvalcontainers ‘opgevreten’ in Harderwijk: waar is mijn groene container gebleven?

26 september 2022 om 10:13 Overig

HARDERWIJK ,,Buurvrouw, weet je waar mijn groene container is?’’ Een bewoonster van de Numanlaan gaat de buurt rond om haar groene bak te zoeken.

,,Vanochtend vroeg stond hij er nog. Na het legen is hij spoorloos. Begrijp je dat nou?’’, vraagt ze verbaasd. Ze vindt haar bak niet. ,,Nou dan moet ik maar de gemeente bellen.’’

MEER KLACHTEN Na contact met de gemeente en vuilophaaldienst Conova krijgt ze te horen dat er meer klachten zijn. ,,Mijn bak was ‘opgevreten’ door de vuilniswagen, werd me verteld. Snap je dat nou?’’ zegt ze verbaasd en ook wel lachend.

Conova zelf reageert niet op vragen over de verdwenen vuilcontainers. De gemeente zegt: ,,We hebben rondgevraagd bij het KCC, Aconov en Remondis. De klachten blijken niet toegenomen ten opzichte van afgelopen weken. In enkele gevallen kunnen afvalcontainers in de vuilniswagen vallen. Dit komt doordat het opnamesysteem de container niet goed vast heeft. De chauffeur merkt het wel. Helemaal voorkomen lukt niet altijd.’’ Wie zijn of haar vuilcontainer mist, kan contact opnemen met Aconov (tel. 0800-2224111). Er wordt dan gratis een nieuwe bak bezorgd.

Mieneke Braakman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie