De verwachting is dat het rond de 30 graden wordt.
De verwachting is dat het rond de 30 graden wordt. Stichting Aaltjesdagen

Zo kom je de Aaltjesdagen in Harderwijk met temperaturen van 30 graden goed door: 7 tips van de organisatie

8 juni 2023 om 17:18 Activiteiten

HARDERWIJK Het bestuur van Stichting Aaltjesdagen adviseert bezoekers om goed voorbereid richting het evenement te komen. 

Dit vanwege de verwachte zomerse temperaturen aankomend weekend. De verwachting is dat het rond de 30 graden wordt. De organisatie heeft daarom een aantal tips aan bezoekers.

SMEER JE IN

Iedereen is van harte welkom op de Aaltjesdagen, maar neem daarvoor wel maatregelen in acht. Smeer je goed in, neem een petje mee en drink voldoende water ook al heb je niet per se dorst. Daarnaast geeft de organisatie het advies om de schaduwplekken op te zoeken en elektrische fietsen niet in de volle zon te parkeren. Daarnaast ook de vriendelijke oproep om goed op de medebezoekers te letten. 

Door de gehele binnenstad zijn verschillende schaduwplekken. Her en daar staan bomen en bij gebouwen is er de mogelijkheid om uit de zon te gaan staan. Ook heeft de organisatie een kaartje gemaakt met de diverse openbare waterttappunten. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Alle drogisterijen in de binnenstad zijn open, daarmee is er op veel plekken eventueel nog zonnebrandcrème te koop. 

7 tips van de organisatie

  • 1 Smeer je goed in.
  • 2 Neem een petje mee.
  • 3 Drink voldoende.
  • 4 Zoek schaduwplekken op.
  • 5 Elektrische fietsen niet in de volle zon parkeren.
  • 6 Goed op medebezoekers letten.
  • 7 Maak gebruik van watertappunten.

WEER

Het KNMI verwacht vrijdag dat het 28 graden wordt. Zaterdag, het zwaartepunt van het festival wordt het lokaal 30 tot 31 graden, zondag 29 tot 31 graden. Daarbij staat er een hoge zonnekracht en is er een zeer lage kans op regen. 

VEILIGHEID OP ÉÉN

Voorzitter Robin Schalij van Stichting Aaltjesdagen: ,,De veiligheid van onze bezoekers staat altijd op plek één. We heten iedereen van harte welkom, maar kom vooral voorbereid deze kant op. Tijdens het evenement zelf houden wij de situatie met betrekking tot de hitte goed in de gaten.”

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


(foto: Menno Kuiper, lowelightfotografie)

Aaltjesdagen wordt dit jaar gehouden op 9, 10 en 11 juni. Het is het grootste festival van de Veluwe en word gezien als de opening van het toeristenseizoen. Verspreid over het weekend zullen zo’n 50.000 mensen een bezoek brengen aan Harderwijk. De toegang is gratis. 

Meer informatie en het complete programma is te vinden op de website: aaltjesdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie