VVH Dames 1 en Heren 1 met trainers en nieuwe hoofd- en naamsponsor Athena.
VVH Dames 1 en Heren 1 met trainers en nieuwe hoofd- en naamsponsor Athena. Foto: Johan van Gelder

VVH-teams willen met nieuwe hoofdsponsor minimaal in top-vijf eindigen

Volleybal

HARDERWIJK In sporthal De Sypel begon VVH zaterdag het nieuwe seizoen met de vierde editie van het Dries van den Berg Palingtoernooi. Athena Group uit Putten werd gepresenteerd als nieuwe hoofd- en naamsponsor van de Harderwijkse volleybalvereniging voor drie jaar, o.a. om in de jeugd te investeren.

VVH heren 1 trof drie tegenstanders die ook in de eerste divisie A uitkomen. Van CSV uit Zwolle werd met 2-1 gewonnen en van Set Up uit IJsselmuiden en VC Zwolle werd met 1-2 verloren. Set Up won het toernooi en kreeg een beker en een kistje paling. Voor Wouter Gaillard (38) uit Oldebroek is VVH zijn eerste club als hoofdtrainer. De oud-eredivisiespeler is een jaar geleden gestopt als speler. Ook speelde hij vijf jaar voor VVH. „Het team is nieuw, de vereniging is bekend. Toen zij mij belden, kon ik dat niet afslaan. De verenigingsmensen die hier 20 jaar geleden waren, lopen hier nog steeds.”

 „Het was nog wat onwennig, negen sets in diverse samenstellingen. Het is een brede selectie met 12 spelers, vol jonge honden. Alle posities zijn dubbel bezet. Melle Nielsen, Jaimy de Fluiter en Luuk van der Hulst zijn er vanuit de jeugd bij. 17 september begint de competitie uit tegen Sneek. Doel is dat we bij de kerst minimaal vierde staan.’’

Spelverdeler Barry Torn (26) uit Dronten gaat zijn negende jaar in. Hij is aanvoerder met André Huijser. ,,Wouter is een fijne, empathische man. Hij begrijpt de jongeren heeft en verstand van volleybal. Met hem kan dit team stappen maken.”

Bij de dames is Marco Benne (60) uit Hoogland de nieuwe hoofdtrainer. Hij was als laatst jeugdcoördinator bij AVV Keistad in Amersfoort. VVH dames 1 won met 3-0 van Spaarnestad uit Haarlem, met 2-1 van Protos uit Utrecht en met 2-0 van Reflex Kampen en behaalde hiermee de eerste plaats bij. ,,Het ging boven verwachting tegen clubs uit de derde divisie, van ons niveau.”

Moniek Hamstra naar het vierde gegaan en Julia van der Hulst naar Meerkerk. Renée Mölling (dames 2) en Rosa Visser (dames 3) zijn er nieuw bij. ,,Het team bestaat uit tien meiden en bij wedstrijden of trainingen laten we ook een of twee speelsters uit de jeugd meedoen om ze op te leiden en te laten te proeven aan het niveau. We hebben iets ingeboet aan niveau maar het team is energiek en leergierig. We beginnen 1 oktober thuis tegen Dynamo 4 en willen eindigen in de top vijf.”

Aanvoerster Myrthe de Bruin (27) is in haar tiende seizoen nu de oudste van de groep. „Het is een heel jong team, ik probeer anderen te ondersteunen. Als libero zet je de opstelling neer en als er twee keer verkeerd gepasst wordt ga je daar mee schuiven. Vandaag zie je al waar je staat, het ging verrassend goed. De trainers, Marco en assistent Albertine de Haan, zijn gedreven en vullen elkaar goed aan.”

Voorzitter Mike van Moerkerk keek trots terug op een mooie dag die werd afgesloten met een barbecue en feestje met dj. „Het toernooi begint steeds groter te worden met andere seniorenteams en ‘s ochtends de jeugd erbij. Het is de opening van het seizoen en dat begint een leuke traditie te worden.”

Marco Jansen

Nieuwe trainer Marco Benne wil met VVH dames 1 in de top vijf eindigen van de derde divisie.
VVH heren 1 wil met nieuwe coach Wouter Gaillard bij de kerst bij de eerste vier staan in de eerste divisie.
Voorzitter Mike van Moerkerk (links) en Hans Benschop, die met Athena Group drie jaar hoofdsponsor is geworden.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 13 minuten geleden
Afbeelding
Ermelose Laura staat op straat, zieke dochter dreigt cruciale zorg te verliezen 3 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Christelijke Daltonschool Willem Alexander rennen voor Stichting Mensen in Nood 0341 4 uur geleden
Afbeelding
Heb jij moed? Column 4 uur geleden
Afbeelding
Entree opleiding opstap richting Startkwalificatie: ‘Maatwerk voor elke student’ 4 uur geleden
Afbeelding
Dj-talenten gaan de strijd aan in Poppodium Estrado in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Audities voor Theaterleergang 22/23 door Theater Harderwijk zijn geopend 6 uur geleden