Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay.com

Extra kunstgrasveld voor VVOG, ondanks gebrek aan financiële middelen gemeente Harderwijk en negatief advies

8 september 2023 om 13:17 Voetbal Tips van de redactie

HARDERWIJK De voetbalvereniging VVOG krijgt zo goed als zeker het gewenste extra kunstgrasveld ter vervanging van een bestaand grasveld. Een definitief besluit wordt donderdag 14 september genomen tijdens de vaststelling van de kadernota.

Tijdens de voorbespreking werd duidelijk dat de meerderheid van de raad het verzoek van VVOG wil honoreren. Dat in tegenstelling tot het college van burgemeester en wethouders dat adviseert het verzoek af te wijzen. Reden daardoor is dat de gemeente niet ruim zit in de financiële middelen. Daarnaast heeft een extern bureau berekend dat de vereniging over voldoende velden bezit.

Vooraf aan de raadsvergadering gaf voorzitter Gert Jan Krop aan dat de uitkomst van dit externe bureau niet strookt met de berekening die de KNVB op verzoek van VVOG heeft gedaan. De uitkomst daarvan is dat de vereniging kampt met een capaciteitsprobleem.

Dat wordt, zo geeft Krop aan, mede ingegeven omdat er bijvoorbeeld sprake is van walking-voetbal, een voetbalschool maar ook leden die individueel trainen. De voetbalschool begint veelal met veertig kinderen en groeit aan het eind van het jaar naar honderd kinderen.

De vereniging telt inmiddels bijna vijftienhonderd leden. Een kustgrasveld is voor de vereniging van belang omdat daarop het gehele jaar kan worden gespeeld. Een grasveld dat zaterdag en zondag wort benut heeft daarna veelal vier dagen rust nodig om te herstellen en is hooguit acht tot negen maanden per jaar bruikbaar.

De vereniging kan niet in de breedte uitbreiden met bijvoorbeeld een extra grasveld omdat het complex midden in een natuurgebied is gelegen. Tevens wijst Krop op het sociale aspect dat binnen de vereniging van belang is maar ook voor de gemeenschap van Harderwijk.

Duidelijk werd dat de meerderheid van de raad zijn pleidooi steunt.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie