Aan de inzet lag het niet, maar Van Hunenstijn vindt dat Hierden tegen Unicum beter voor de dag moet komen om te winnen.
Aan de inzet lag het niet, maar Van Hunenstijn vindt dat Hierden tegen Unicum beter voor de dag moet komen om te winnen. Foto: Jaap Hop

Hierden zet Gramsbergen opzij in nacompetitie, maar ‘moet tegen Unicum betere prestatie leveren’

5 juni 2023 om 16:40 Voetbal

HIERDEN Hierden heeft de eerste horde genomen in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De Hierdenaren rekenden met 4-2 af met Gramsbergen, de nummer vier van 2J.

Gramsbergen had lang meegedaan om het kampioenschap en trainer Bert van Hunenstijn van Hierden was gewaarschuwd voor de kracht van een ‘goed voetballend elftal’. „We startten fantastisch en kwamen snel op 1-0 door Dominique Denzel uit een corner, maar de 1-1 kwam er te snel achteraan uit een klutsmoment voor de voeten van hun spits. Daarna leunde Gramsbergen achterover en liet ons het spel maken, maar we waren onrustig aan de bal met veel verkeerde keuzes. We waren zeer nerveus en kwamen niet lekker in de duels en dan zijn wij als elftal niet goed.”

Een goede aanval was de aanleiding voor de 2-1. Sander Nieuwhof zette zich door, werd neergelegd en kreeg een strafschop. Stefan Jansen raakte de paal, maar Brian Klaassen scoorde de rebound. Vlak voor rust werd een afgeslagen vrije trap alsnog ingeschoten: 2-2. „De spelers moesten snel uit de teleurstelling worden gehaald en na een matige eerste helft zaten we de tweede helft er veel beter op. Gramsbergen kwame niet meer tot kansen. Wij kwamen beter door over de zijkanten en een kopbal van Dominique Denzel betekende 3-2. Na een tweede gele kaart moest Gramsbergen met tien man door en had Hierden het door de vele mogelijkheden eerder kunnen beslissen. Wouter Polhoud moest nog één keer in actie komen. Vlak voor tijd werd het nog 4-2 door een rebound van Andrew Schaftenaar, nadat Klaassen was doorgebroken. 

Aan de inzet lag het niet, maar Van Hunenstijn vindt dat Hierden tegen Unicum beter voor de dag moet komen om te winnen. „Uit was het 20 mei 2-1 en werden we de eerste helft weggespeeld. De tweede helft deden we het wel goed. Tegen een beter voetballend Unicum zal iedereen een betere prestatie moeten leveren. Het is mooi voor de club dat er weer een grote thuiswedstrijd aankomt.

Hierden - Gramsbergen 4-2 (2-2). 2. Dominique Denzel 1-0, 5. Roy Seinen 1-1, 17. Brian Klaassen 2-1, 45. David Houtman 2-2, 58. Denzel 3-2, 89. Andrew Schaftenaar 4-2. Rode kaart: 54. Jager (Gramsbergen).  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie