VVOG-middenvelder Daniël van Warven (midden) achtervolgt Damian van den Oever (Smitshoek).
VVOG-middenvelder Daniël van Warven (midden) achtervolgt Damian van den Oever (Smitshoek). Foto: Jaap Hop

Degradatie doet pijn bij VVOG ‘Slechte reeks is funest geweest’

4 juni 2023 om 16:41 Voetbal

HARDERWIJK Na zeven seizoenen derde divisie eindigde het voor VVOG zaterdag tegen Smitshoek. De Harderwijkers hadden halverwege (1-0) nog alle kans op verlenging van het seizoen, maar vijf minuten na rust zag het er heel anders uit: 1-2. Over twee duels kwamen de groenwitten tekort: (0-1 en 2-4) en degraderen naar de vierde divisie.

Zo’n 1500 toeschouwers op De Strokel waren klaar voor weer een finale, die ook weer veel losmaakte. Na een nerveus begin van de thuisploeg had Lammert Roossien na een kwartier de 1-0 achterstand van dinsdag weggewerkt, op aangeven van Mats Zwart. Het vertrouwen nam toe en zo ook de druk op Smitshoek, dat achteruit moest. Job Hoogedoorn en Bram Hakvoort werden gevaarlijk. Achterin bleef het balanceren op een koord en ontsnapte VVOG bij kansen van Joey Klein (redding Hoogewoning) en de gevaarlijke Nino Urban (bal van de lijn), ook ingeleid door balverlies. De thuisploeg kwam met nieuwe energie en vol vertrouwen de kleedkamer uit, maar liep te enthousiast naar voren en werd binnen vijf minuten twee keer gepijnigd met messcherpe counters. Beide keren had de verdediging geen vat op Nino Urban die de wedstrijd met twee goals in twee minuten een andere wending gaf. VVOG herstelde zich nog wel door de 2-2 van Bram Hakvoort, maar dat was niet genoeg. De thuisploeg moest weer aanzetten en zette Smitshoek onder druk. Toen Danilo Alkema ongehinderd de 2-3 in kon tikken, na weer zwak ingrijpen bij een dieptebal, werd de tijd een extra tegenstander. De energietank raakte langzaam leeg en een lang seizoen deed zich voelen, o.a. bij Jeffrey Snijders die door een blessure niet verder kon. In de extra tijd, toen de opgave al onmogelijk was, maakte Guyon Fernandes nog 2-4.

„We gingen met gezonde spanning de wedstrijd in en waren positief dat we het konden redden. Zeker na de eerste helft hadden we een goed gevoel dat we die gasten bij de keel hadden. Maar in vier minuten kregen we twee goals om de oren en toen moesten we vol op de aanval gaan spelen. Dat het zo afloopt is ontzettend teleurstellend en zonde voor de club”, keek Bram Hakvoort terug. Daniël van Warven vond dat Luigi Bruins in de omschakeling teveel aan de bal kwam. „Hij kreeg steeds net teveel tijd en zij konden gevaarlijk worden met hun snelle aanvaller (Nino Urban) die uit de rug van onze verdedigers verdween. Zij hielden het verdedigend dicht op elkaar en wij hadden niet meer de energie om het vol te houden. We hebben na een slechte reeks (3 punten uit 13 wedstrijden), die funest is geweest, nog alles op alles gezet om het om te draaien. Helaas was het niet genoeg, al had ik na dinsdag niet het gevoel dat het klaar zou zijn.” Coach Jan Vlap was emotioneel en vond dat VVOG gelijkwaardig was, de eerste helft zelfs beter, maar dat in vijf minuten de opgebouwde voorsprong werd weggegooid. „Ik had het enthousiasme in de rust moeten temperen, dat blijft malen bij mij. We hadden het onder controle, maar dat we het zo verspelen, doet het meeste pijn. Na de 2-2 hadden we nog kansen op 3-2. Iedereen had graag nog twee wedstrijden doorgewild. We hebben onze ziel en zaligheid erin gestopt, maar in de missie om erin te blijven zijn we niet geslaagd.”

Nacompetitie, 1e ronde, om plek in Derde divisie: VVOG - Smitshoek 2-4 (1-0). 15. Lammert Roossien 1-0, 48. Nino Urban 1-1, 50. Urban 1-2, 57. Bram Hakvoort 2-2, 68. Danilo Alkema 2-3, 90+2. Guyon Fernandes 2-4. (Eerste duel: 0-1)

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie