Dwight Lodeweges gaat naar Ajax.
Dwight Lodeweges gaat naar Ajax. Foto: Jaap Hop

Hoofdtrainer VVOG Dwight Lodeweges per direct naar Ajax als assistent van John Heitinga

2 februari 2023 om 16:05 Voetbal

HARDERWIJK VVOG moet per direct afscheid nemen van hoofdtrainer Dwight Lodeweges. De Voorthuizenaar is ingegaan op de aanbieding om John Heitinga de rest van het seizoen te assisteren bij Ajax.

Lodeweges (65) had vorige week zondag al bekend gemaakt dat hij zijn aflopende contract bij VVOG niet zou verlengen, en vertrekt nu dus per direct. Deze week is hij benaderd door de Amsterdamse club als de beoogde ervaren assistent van Heitinga, die de ontslagen Alfred Schreuder opvolgt in Amsterdam. 

Na gesprekken is duidelijk geworden dat Lodeweges zondag al op de bank zit naast Heitinga voor de Eredivisiewedstrijd van Ajax tegen Cambuur Leeuwarden. 

VVOG, dat zaterdag de derby tegen DVS’33 speelt, zal het dus zonder zijn hoofdtrainer moeten doen. De club zal op korte termijn op zoek moeten naar een nieuwe trainer, aangezien zowel assistent Jordi Roelofsen als Werner Pluim niet over het benodigde UEFA A-trainersdiploma beschikt. Zij zitten zaterdag wel op de bank voor de derby omdat ze hier voor een bepaalde periode dispensatie voor kunnen krijgen.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie