Dwight Lodeweges gaat VVOG verlaten
Dwight Lodeweges gaat VVOG verlaten Foto: Jaap Hop

Trainer Dwight Lodeweges gaat VVOG verlaten: ‘Ik wil graag meer tijd privé kunnen besteden’

23 januari 2023 om 11:05 Voetbal

HARDERWIJK Dwight Lodeweges vertrekt na dit seizoen bij VVOG. De gelouterde Voorthuizenaar heeft zelf besloten geen gebruik te maken van de optie om zijn contract met een jaar te verlengen bij de Harderwijkse derdedivisionist.

De oefenmeester (65) is bezig aan zijn tweede periode in Harderwijk. In april 2022 nam hij het stokje vervroegd over van de opgestapte Raymond Schuurman. Het afgelopen seizoen handhaafden de Harderwijkers zich onder Lodeweges ternauwernood in de derde divisie. Via de nacompetitie werd tegen Eemdijk (2-2 en 3-2 winst) en Sportclub Feyenoord (3-1 en 1-0 winst) het vege lijf gered.

Ik wil minder verplichtingen in mijn agenda hebben

Dit seizoen vergaat het de Harderwijkers beter met een voorlopige veertiende plaats in de derde divisie na negentien duels. Dat Lodeweges bij VVOG gaat stoppen, heeft dan ook niets met de sportieve ambities te maken. Over de reden om niet te verlengen zegt hij: „Laat ik vooropstellen dat ik het goed naar mijn zin heb bij VVOG. Ik werk graag met de jongens en zie ook dat er stappen gemaakt worden, maar ik ben ook de jongste niet meer. Ik wil graag wat meer tijd privé kunnen besteden, vandaar dat ik minder verplichtingen in mijn agenda wil hebben.” Lodeweges staat inclusief de wedstrijddag vier keer per week op het sportpark in Harderwijk. „Maar als het even kan, kom ik de komende seizoenen nog regelmatig even kijken De Strokel.”

We gaan op zoek naar een trainer die voort kan bouwen op het fundament van Lodeweges

De technische commissie van VVOG was dan ook graag doorgegaan met Lodeweges. TC-lid Thomas Vossebelt zegt over de invloed van Lodeweges: „Zijn oefenstof en kijk op talent zijn uitzonderlijk goed en we zien ook dat de selectie wekelijks stappen maakt. Er staat dit seizoen echt een fitte en goed voetballende ploeg. Dat proces zal ook na de winterstop gewoon doorgaan. We gaan voor komend seizoen op zoek naar een trainer die voort kan bouwen op het fundament dat Lodeweges dit seizoen heeft neergezet. Onze ambities blijven wat dat betreft onveranderd.”

Het bestuur en technische commissie bedanken Lodeweges voor zijn visie, inzet en passie voor VVOG.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie