Trainer Bert van Hunenstijn wil in een hoog tempo ontwikkeling zien bij Hierden. 'Iedereen gaat mee in het ritme'. De Ermeloër heeft zijn contract verlengd.
Trainer Bert van Hunenstijn wil in een hoog tempo ontwikkeling zien bij Hierden. 'Iedereen gaat mee in het ritme'. De Ermeloër heeft zijn contract verlengd. Foto: Jaap Hop

Contractverlenging voor trainer Bert van Hunenstijn: hij kwam als orkaan binnen in Hierden

16 januari 2023 om 19:00 Voetbal

HIERDEN De komst van Bert van Hunenstijn bij Hierden afgelopen zomer was een hele overgang: voor de spelers, de staf, de vrijwilligers binnen Hierden. De Ermeloër staat er om bekend een organisatie naar zijn hand te willen zetten. „Ik wist dat ik daarin de kar moest trekken.”

Bij Hierden trof Van Hunenstijn (54) een spelersgroep die een nieuwe impuls nodig had. „Ze hadden qua resultaat twee beroerde jaren achter de rug. Na de degradatie twijfelden spelers of ze wel of niet door wilden gaan. Het vertrouwen was gewoon weg en het was vrijblijvender geworden. De pure prestatiedrang was er niet meer. Vanaf minuut 1 heb ik gezegd dat we het op mijn manier doen binnen en buiten het veld. We gaan er samen mee aan de slag, maar we doen het zoals ik wil en daar wijk ik niet van af. Het was niet zozeer dat de discipline moest worden aangehaald, maar er moest wel duidelijk richting aan gegeven worden en dat handhaven. Er was geen tijd en ruimte voor discussie, het grijze gebied moest weg.’’

Van Hunenstijn noemt een voorbeeld. „Bij mij mocht je in de voorbereiding niet op vakantie, anders heb je even geen recht op een plek in het eerste en ben je even uit beeld. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Er is er maar eentje die vanwege privézaken op vakantie is gegaan. Het tempo van handelen ligt bij mij hoger, ik eis dat van mezelf en ik merk dat iedereen daar in mee gaat. Er kwam dus een orkaan binnen, maar er was snel het geloof en de leergierigheid dat het ons ver kon brengen. Ik kijk vooral naar wat ze goed kunnen en gebruik Action Type om te weten hoe ik om moet gaan met verschillende voorkeuren. Er kwam een enorme dynamiek tussen jongeren en oudere spelers en nieuwe stafleden en die er al langer zitten.”

De spelers zijn leergierig, er wordt weer gelachen, ook als er in weer en wind wordt getraind

Van Hunenstijn merkt dat de groep ‘er goed op gaat’. „De spelers zijn leergierig, er wordt weer gelachen, ook als er in weer en wind wordt getraind. Het voetbalplezier spat ervan af en we kunnen op elkaar terugvallen. De ouderen moeten nog even het beste van zichzelf geven zodat de jongeren volgend jaar het stokje kunnen overnemen. Iedereen voelt een positieve druk om te moeten leveren, omdat alles voor ze geregeld is.”

Het resulteerde in een mooie serie van zeven winstpartijen voor de winterstop. Hierden staat in de tweede klasse I drie punten achter koploper Batavia’90 en twee punten voor Unicum en treft beide concurrenten de komende weken. „We zijn aan de bal heel dominant geworden en geven verdedigend heel weinig weg. We creëren veel kansen, maar maken er nog te weinig. Ik heb veel zin in de toppers op 21 en 28 januari om ons te meten met de beste teams. We willen onze serie zo lang mogelijk volhouden. Weten we constant te blijven, dan kunnen we meedoen om het kampioenschap, maar ik verwacht dat Batavia en Unicum daar verder in zijn.”

Hij blijft ondanks belangstelling van hoger spelende clubs nog een jaar. „Hierden heeft op alle manieren zijn ambities naar mij laten blijken. Het werk is nog niet klaar.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie