!
De wedstrijd turners van Olympia. Van links naar rechts. Rowan van het Hul, Demien Prinsen, Hank Hendriks , Jonathan Porteous, Stijn Bunt, Lenn Brander, Mathis Boddeus.
De wedstrijd turners van Olympia. Van links naar rechts. Rowan van het Hul, Demien Prinsen, Hank Hendriks , Jonathan Porteous, Stijn Bunt, Lenn Brander, Mathis Boddeus. Eigen foto

Goud voor pupillen en junioren van Olympia Harderwijk

22 januari 2024 om 09:30 Sport

HARDERWIJK De eerste individuele wedstrijd Turnen Heren vond zondag 21 januari plaats bij turnacademie Zwolle. De turners van Olympia Harderwijk wisten hier goede prestaties neer te zetten. 

Voor de pupillen was er als team goud. Het team bestond uit Stijn Bunt, Lenn Brander en Mathis Boddeus. Ook bij de junioren was er goud voor Rowan van het Hul. Hij turnde een hele mooie en goede wedstrijd en wist met twee punten los van de tweede plek het goud te halen door een hele strakke wedstrijd met een hoge moeilijkheid. 

Ook Hank Hendrickx turnde in deze wedstrijd een goede wedstrijd. Alleen bij zijn eerste onderdeel brug liep het niet helemaal doordat hij iets te laat binnen kwam doordat hij bij de verkeerde zaal stond. Hierdoor was er nog geen focus. Ook maakte hij een fout bij voltige. Daarom moest hij het met een zesde plek doen. Ook Fillijn Koek zou bij de junioren uit komen maar  helaas kon hij niet deelnemen door een schouderblessure. 

Jonathan Porteous kwam voor het eerst individueel uit bij de senioren. Hij draaide een hele goede wedstrijd. Hij liet een hele hoge moeilijkheid zien met veel dubbel salto’s. Hierdoor was hij een groot kans hebber. Maar helaas is turnen een momentopname en op het onderdeel voltige was zijn balans weg. Hierdoor werd hij zesde. Demien Prinsen deed mee bij de jeugd. Een grote categorie. Hij turnde een mooie wedstrijd maar helaas was het nog net niet genoeg en werd hij achtste. Voor de jeugd, junioren en senioren was dit de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK. Olympia is hoopvol gestemd wat betreft de kansen van de turners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie