Unitas-aanvoerder Mike van Boven probeert een kans te nemen tegen Harjan Visscher van LDODK.
Unitas-aanvoerder Mike van Boven probeert een kans te nemen tegen Harjan Visscher van LDODK. WVZ fotografie

Eindelijk beloning voor Unitas: eerste punt gevierd als kampioenschap

20 maart 2023 om 10:02 Korfbal

HARDERWIJK In de laatste thuiswedstrijd in de Korfbal League kon Unitas eindelijk feest vieren. Nummer 4 LDODK kon niet loskomen en vanaf 12-16 zette Unitas een inhaalrace in naar 17-16. LDODK leek te ontsnappen, maar Mark Kreikamp hield 2 seconden voor tijd het hoofd koel bij een strafworp (18-18).

De ontlading was enorm. De thuisploeg vierde het eerste punt na 17 wedstrijden als een kampioenschap. „We zijn bijna klaar in de League en dan wil je er niet met nul punten uit gaan. Dit punt voelt echt verdiend. We hebben hier zo hard voor gewerkt”, genoot Sabine Verhoef.

Ook Mike van Boven zat vol adrenaline. „Bij ieder doelpunt en elke onderschepping ging het publiek uit zijn dak. Wij hebben hier keihard voor gewerkt, maar ook de vrijwilligers en de supporters. De club staat op de kaart, we konden de hele vereniging belonen.” Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. LDODK, op jacht naar de play-offs, stond na 12 minuten 1-5 voor. De aanvallen van de thuisploeg werden voortijdig afgebroken en de bezoekers heersten in de rebound. Van Boven: „Ik kwam niet lekker vrij en als team wisten we ook dat het veel beter kon dan dit. Het is niet zo moeilijk om je op te laden als het zo vol zit, maar dit was niet wat we het publiek in onze laatste wedstrijd wilden laten zien.”

Ook Verhoef begon moeizaam maar schoot er toch vijf ballen in: „Ik had een goede verdedigster (Esmee van Veen) die mij goed naar buiten dwong. In het begin zocht ik veel de actie naar binnen, maar ik ging meer voor mijn schot en nam de kansen rustiger.”

Een vakwissel tussen Noah Bijsterbosch en Jules Verweij pakte goed uit. Bijsterbosch (vijf goals) ging veel beter spelen en ook Verweij zorgde met twee goals voor 11-13. Unitas hing tot 12-16 aan het elastiek, maar leefde in de laatste 10 minuten helemaal op. Van Boven: „Noah was echt zuiver en leeft van zulke momenten. We creëerden meerdere goede kansen per aanval en verdedigend hielden we de druk erop. Renee Havenaar deed het heel goed tegen Femke Faber en kreeg er maar 2 tegen van de topscoorster van de League. Zij stond samen met Lara Kreikamp ook heel goed onder de korf.” Uitblinker Erwin Zwart (zes goals) en Marjolijn Kroon zetten LDODK weer op 17-18, maar Mark Kreikamp zorgde alsnog voor een verdiende puntendeling. Verhoef: „De zenuwen liepen bij iedereen op, maar hij had nog geen strafworp gemist. Hij bleef ijskoud.”

Verhoef en Van Boven maakten ook bekend dat ze volgend seizoen bij Unitas blijven, ondanks veel interesse van clubs. Van Boven: „Het hield mij heel erg bezig en ook iedereen van de club. We zijn een aantal keer op gesprek geweest bij clubs, het was praktisch om samen te gaan, maar samen een match vinden is lastig. bij Unitas spelen we met vrienden en vriendinnen en ik ken 85% van het publiek en andersom. Maar het voornaamste is het plan dat de club zo snel mogelijk weer terug wil naar de League.’’ Woensdag was Verhoef eruit, Van Boven een dag later. Verhoef: „Het blijft een moeilijk keuze. We vertelden het donderdag aan het team en kregen applaus. We zijn een super hecht team, Unitas heeft een mooi plan waar ik aan wil deelnemen.”

Korfbal League: Unitas - LDODK 18-18 (7-11). 

Scores Unitas: Sabine Verhoef 5, Noah Bijsterbosch 5 (1), Jules Verweij 3 , Laura van Winkoop 2 (1), Mark Kreikamp 2 (1), Mike van Boven 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie