Mehdi Doski trakteerde maandag 3 april op hapjes bij de opening van zijn nieuwe winkel Ik Fix Dat.
Mehdi Doski trakteerde maandag 3 april op hapjes bij de opening van zijn nieuwe winkel Ik Fix Dat. Foto: Marco Jansen

Nieuwe telefoonwinkel/reparatieservice Ik Fix Dat geopend in winkelcentrum Stadsweiden in Harderwijk

3 april 2023 om 14:21 Zakelijk

HARDERWIJK Door de afgeplakte ramen en het bord van de slager dat nog aan de gevel hing was het lang een verrassing wat er in het pand aan de Achterste Wei 19 stond te gebeuren. Mehdi Doski opende vandaag een nieuwe telefoonwinkel/reparatieservice in winkelcentrum Stadsweiden: Ik Fix Dat.

Voor bezoekers heeft Mehdi lekkere hapjes klaargemaakt. Mensen vinden het fijn dat het pand weer een invulling heeft gekregen. Mehdi is blij dat hij na ruim een maand verbouwen eindelijk open kan. Zijn hobby is nu zijn werk, een mooie stap maar ook een uitdaging voor de jonge ondernemer (27). „Ik zag op Funda deze locatie die de helft goedkoper was dan de huur van een pand in de binnenstad. Er zit ook een grote keuken in en je kunt op loopafstand (30 meter) gratis parkeren. Misschien begin ik in de toekomst ook een bezorgdienst. Maar eerst wil ik hier naam opbouwen: dat mensen weten dat ze hier terecht kunnen voor het repareren van hun telefoon of laptop.”

Zijn reparatieservice is als hobby ontstaan. Hij volgde een MBO niveau 4 opleiding tot ICT-systeemmedewerker beheer en loste in zijn vrije tijd storingen bij laptops van vrienden en bekenden. „Trage accu’s of problemen met WiFi waren voorkomende problemen. Ik ben goed in het uitzoeken en de laatste vier jaar heb ik mijzelf ook aangeleerd om mobiele telefoons te repareren.”

Door te adverteren op Marktplaats kreeg Mehdi snel naamsbekendheid. Hij kocht defecte telefoons of telefoons die niet meer aan gingen op en gaf ze een nieuw leven door een scherm te repareren, een accu of de oplaadpoort te vervangen. „Inmiddels heb ik alle onderdelen in huis maar ook al mijn vrienden en kennissen wel bereikt.”

Met zijn reparatieservice Fix Dat wil Mehdi nu de klant in Harderwijk en omgeving bedienen. In zijn winkel is een wand met allerlei telefoonaccessoires en een vitrine met laptops, telefoons, iPads en smartwatches. „Naast de winkelverkoop (zes dagen per week) en reparaties ga ik mensen met computerproblemen op afstand helpen met  Teamviewer. We repareren ook aan huis en beloven dat we de goedkoopste zijn.”

Ik Fix Dat, Achterste Wei 19, 3844 HR Harderwijk, tel. 06-11269851. Meer info: ikfixdat.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie