Thierry Devos, locatiemanager Hydro Harderwijk.
Thierry Devos, locatiemanager Hydro Harderwijk. Eigen foto
ZAKENNIEUWS

60 jaar Hydro: met een positieve blik op de toekomst

Zakelijk

HARDERWIJK Zaterdag 10 september vierde Hydro dat vestiging Harderwijk 60 jaar bestaat. Medewerkers met hun gezin, klanten en leveranciers waren uitgenodigd aan de Industrieweg 15 om het jubileum te vieren. Er was een feesttent, hapje en drankje. Belangstellenden, o.a. wethouder Martijn Pijnenburg, kregen een rondleiding in de fabriek.

Het bedrijf is in 1960 gestart in Harderwijk en werd in 1962 overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Reynolds. Later vonden diverse overnames en reorganisaties plaats door Alcoa (2000), Sapa (2007), een joint-venture tussen Sapa en Hydro (2013), waarna Hydro in 2018 als enige eigenaar van het bedrijf is verder gegaan. ,,We kwamen uit een zware crisis en de laatste tien jaar is het bedrijf van scratch af opnieuw opgebouwd richting de toekomst. Dat is een grote verdienste van de hele organisatie. We zijn een familie met meer dan 20 nationaliteiten; een organisatie die teamspirit hoog in het vaandel heeft staan. Mensen werken hier al tientallen jaren’’, zegt locatiemanager Thierry Devos. Hij woont in Ermelo en komt van origine uit België. Hij is van productieleider doorgegroeid tot locatiemanager.

Hydro is een bedrijf dat zich richt op klantspecifieke, geëxtrudeerde producten van aluminium. ,,In Harderwijk staat één van de modernste en grootste persen van Europa. We maken klantspecifieke mallen (matrijzen) waar verhitte aluminium staven (billets) doorheen gaan. We produceren grote en brede profielen met lange lengtes, die gezaagd en gefreesd worden. Dit zijn halffabricaten die toegepast worden in o.a. transport, automotive, (trein)bouw en electrical engineering (b.v. koelelementen voor LED-verlichting).”

Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij Hydro. ,,Aluminium is een duurzaam product, want het is 100% en oneindig recyclebaar. De toekomst voor de aluminiumindustrie ziet er goed uit.”

Hydro is op zoek naar medewerkers voor verschillende functies, waaronder machine operators werkzaam in ploegendienst (3 ploegen). ,,Man, vrouw, Engelstalig; we houden van ruwe diamanten die we zelf kunnen slijpen. De mindset is belangrijker dan diploma’s. Als mensen maar willen, gaan wij ze wel opleiden. Je hebt bij ons zeer veel doorgroeimogelijkheden en divers werk. Wij bieden een goede sfeer en prima voorwaarden.”

Zie voor vacatures in Harderwijk en mogelijkheden: www.werkenbijhydro.nl

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Ermelose Laura staat op straat, zieke dochter dreigt cruciale zorg te verliezen 2 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Christelijke Daltonschool Willem Alexander rennen voor Stichting Mensen in Nood 0341 3 uur geleden
Afbeelding
Heb jij moed? Column 3 uur geleden
Afbeelding
Entree opleiding opstap richting Startkwalificatie: ‘Maatwerk voor elke student’ 3 uur geleden
Afbeelding
Dj-talenten gaan de strijd aan in Poppodium Estrado in Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Audities voor Theaterleergang 22/23 door Theater Harderwijk zijn geopend 5 uur geleden
Afbeelding
Professioneel basketbalveld aan Drielandendreef: ‘Strak geverfd, goede grip en mooie baskets’ 17 uur geleden