Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Harde kritiek van Vereniging Historische Schepen Harderwijk op rol van wethouder Martijn Pijnenburg

18 september 2023 om 09:33 Politiek

HARDERWIJK De partijen in de gemeenteraad van Harderwijk stemmen unaniem in met de wijziging van de fysieke leefomgeving en algemene verordening Harderwijk. Onder meer vanwege de toezegging van het college van burgemeester en wethouders dat hiermee onder meer geen definitief besluit wordt genomen over de rol van de van de toetsingscommissie die onder meer adviseert over de ligplaatsen voor historische schepen. 

Het college wil die rol in de toekomst beleggen bij de commissie ruimtelijke kwaliteit om een zo onafhankelijk mogelijk advies te krijgen.  Dat stuit op harde kritiek van Cees Poel, voorzitter van de Vereniging Historische Schepen Harderwijk die wethouder Martijn Pijnenburg hard aanviel tijdens zijn inspraak in de raadsvergadering. Volgens hem heeft de wethouder zich niet gehouden aan afspraken met de vereniging en bestaat er geen enkel vertrouwen meer in de wethouder. 

Onder meer speelt hierin een klacht tegen een medewerker van de gemeente een rol. Besloten is dat deze alsnog afgehandeld gaat worden door burgemeester Jeroen Joon. Die gaf ook aan dat de wethouder zich niet in de raadsvergadering zou uitlaten over de kritiek op zijn functioneren. Dit naar aanleiding van vragen vanuit de raad aan de wethouder zijn mening kenbaar te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie