Uit de voorlopige telling komt BoerBurgerBeweging met 4043 stemmen als winnaar uit de bus.
Uit de voorlopige telling komt BoerBurgerBeweging met 4043 stemmen als winnaar uit de bus. Benjamin Terpstra

BBB ook de grootste in gemeente Harderwijk, opkomstpercentage verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen bedraagt 60 procent

16 maart 2023 om 09:22 Politiek

HARDERWIJK Uit de voorlopige telling komt BoerBurgerBeweging met 4043 stemmen als winnaar uit de bus. Gevolgd door ChristenUnie (2973 stemmen) en VVD (2573 stemmen). 

Gisteravond zijn op de stembureaus de stemmen per partij geteld. Op donderdag 16 maart worden de stemmen per kandidaat geteld. De uitslag voor het Waterschap wordt door het Waterschap zelf bekend gemaakt op donderdag 16 maart om 16.00 uur.

OPKOMST

Het opkomstpercentage was 60 procent, vrijwel hetzelfde als de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen in 2019. Burgemeester Harm-Jan van Schaik: ,,Hoe meer mensen er stemmen, hoe beter het is. Je stem kunnen laten horen is de kern van onze democratie. En elke stem telt, vooral nu we voor grote uitdagingen staan.”

STEMMEN PER KANDIDAAT

Op donderdag 16 maart worden de stemmen geteld die op een kandidaat zijn uitgebracht. Dit gebeurt op het Gemeentelijk Stembureau in Hotel Van der Valk aan het begin van de Leuvenumseweg in Harderwijk. Dit is een openbare gelegenheid. Wanneer alle stemmen zijn geteld, wordt het zogenoemde verzamel proces verbaal opgemaakt met de totale uitslag van de stemming in de gemeente Harderwijk. De totale uitslag wordt (voor zover mogelijk) geplaatst op https://www.harderwijk.nl/verkiezingen/uitslagen-verkiezingen.

DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS

,,Zonder vrijwilligers is het onmogelijk verkiezingen op deze schaal te organiseren”, aldus de burgemeester. ,,Ik bedank, ook namens het gemeentebestuur, langs deze weg alle vrijwilligers die vandaag hebben meegeholpen op de stembureaus en bij de organisatie vooraf. Mede dankzij hen zijn de verkiezingen probleemloos verlopen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie