!
Afbeelding
www.pixabay.com

Adoptie van 21 namen Joodse slachtoffers op monument

13 mei 2022 om 11:24 Politiek

HARDERWIJK Door de gemeente Harderwijk worden de namen van 21 Joodse Harderwijkers geadopteerd die tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskampen om het leven zijn gebracht.

De namen worden, in samenwerking met het Comité Herdenking 21 Joodse Harderwijkers, geplaatst op een steentje in het Nationaal Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Burgemeester Harm-Jan van Schaik krijgt de vrijheid hieraan namen toe te voegen mocht blijken dat het gaat om meer dan 21 personen die voor plaatsing op het monument in aanmerking komen. Hij denkt zelf dat het gaat om dertig personen.

Namens alle fracties in de raad werd de motie rond de adoptie ingediend door Gerdien Morren (CDA). Het wordt van groot belang gevonden dat de nagedachtenis aan slachtoffers uit deze periode van de geschiedenis levend worden gehouden en hun namen voortleven. ,,Waarmee wij in vrijheid over gaan tot de orde van de dag”, aldus Morren. Burgemeester Van Schaik onderstreept de waarde van het besluit, mede gezien in het licht van de huidige gebeurtenissen in de Oekraïne.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie