!
Afbeelding
www.pixabay.com

Leerlingenvervoer op orde in Harderwijk

15 april 2022 om 13:31 Politiek

HARDERWIJK In Harderwijk worden nauwelijks aanvragen afgewezen voor het leerlingenvervoer. Voor het lopende schoolseizoen gaat het om drie aanvragen, in het schooljaar 2020-2021 ging het om twee afwijzingen op 110 aanvragen.

Dat blijkt uit een notitie die door het college van burgemeester en wethouders ingestuurd aan de raad. Die brief moet, zo zegt wethouder Jeroen de Jong, worden gezien als de beleidsnotitie leerlingenvervoer waar per motie in oktober 2021 is gevraag door de gemeenteraad. De afwijzingen zijn een gevolg van het niet voldoen aan de beleidsregels die gelden voor de toewijzing. Veelal ligt de school niet op de voorgeschreven afstand of is een vergelijkbare school aanwezig binnen de gestelde afstandsgrens.

Er moet jaarlijks een aanvraag worden ingediend om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van het leerlingenvervoer. Het aantal aanvragen blijft jaarlijks vrijwel gelijk.

Indien te verwachten valt dat er geen verandering optreedt in de lichamelijke en/of geestelijke toestand van de leerling wordt het met ingang van het schooljaar 2022-2023 mogelijk een beschikking af te geven voor meerdere jaren of zelfs voor een gehele schoolperiode. Verwacht wordt dat het gaat om vijfentwintig procent van de totale aanvragen.

Doordat ongewijzigde gegevens niet nogmaals hoeven te worden aangeleverd bij de aanvraag en door meerjarige beschikkingen af te geven ontstaat een lastenverlichting zowel voor de aanvrager als de gemeente. De meeste aanvragen hebben betrekking op aangepast vervoer.

Het totaal aantal klachten dat binnen kwam bedroeg in 2021 concreet zes. Dat betekent een percentage van 0,02 procent op het totaal aantal ritten.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie