!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Verkoop van inham

10 januari 2022 om 14:27 Politiek

HARDERWIJK Door de gemeente Harderwijk wordt een stuk grond aan de Lorentz-Haven verkocht aan Poststate Beheer. Het perceel wordt op kosten van de gemeente bouwrijp opgeleverd. Met de daarvoor benodigde werkzaamheden is al een begin gemaakt, voor de raad wordt gevraagd het benodigde krediet van 335.000 euro beschikbaar te stellen.

Het bedrijf De Bron, onderdeel van Poststate Beheer, is gevestigd aan de Lorentzhaven. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit het handelen in mineralen en veevoederstoffen, plus op- en overslag. Recent is de locatie ernaast waar voorheen Scherpenzeel was gevestigd aangekocht. Scherpenzeel heeft bij de aanleg van de Lorentz-haven destijds een inham in de kade gerealiseerd ten behoeve van hun bunkerboot. De Bron heeft aangegeven deze inham te willen dempen en de kade rechtdoor te willen trekken. De inham is eigendom van de gemeente.

Met de verkoop wil de gemeente De Bron optimaal faciliteren in het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten. Dat wordt zowel lokaal als regionaal van belang gezien. Het betreffende perceel water is nu maar ook in de toekomst niet nodig voor de gemeente. Dat snel met de werkzaamheden is begonnen heeft te maken met het feit dat Boskalis nu met zwaar materiaal aanwezig is in het gebied en per januari beschikbaar was de werkzaamheden uit te voeren. Wachten tot het moment dat de raad het krediet verleend werkt kostenverhogend maar levert ook onnodig vertragen op wat ongewenste effecten met zich meebrengt voor de bedrijfsvoering van De Bron.

De kosten worden gedekt uit de verkoopopbrengst van de grond (185.098 euro) en de bijdrage van Poststate Beheer van 159.902 euro.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie