!
Het terrein van Welkoop moet worden ingevuld met woningbouw
Het terrein van Welkoop moet worden ingevuld met woningbouw Wijnand Kooijmans

Snel woningbouw op terrein van Welkoop

19 oktober 2021 om 13:19 Politiek

HARDERWIJK De voormalige Welkoop is een prima plek om hier woningbouw te ontwikkelen. Zeker gezien het grote tekort dat er is aan woningen, zeker voor starters.

Wijnand Kooijmans

Voor meerdere partijen in de gemeenteraad aanleiding het college van burgemeester en wethouders op te roepen in gesprek te gaan met de eigenaar van de grond en potentiële projectontwikkelaars om zo te komen tot een gevarieerd bouwplan dat past binnen de woonvisie en invulling geeft aan de huidige woningbehoefte.

Volgens de indieners van de motie kunnen er wel 700 woningen worden gebouwd op de betreffende locatie. De eigenaar van de locatie heeft aangegeven open te staan voor woningbouw maar zegt dat de gemeente geen medewerking verleend bij het ontwikkelen van het gebied.

Wethouder Jeroen de Jong is blij met de motie. Er heeft zich inmiddels een nieuwe projectontwikkelaar gemeld als vervolg op eerdere plannen voor de ontwikkeling van het gebied. Het is, zo zegt de wethouder, aan de eigenaar van de grond een plan op te stellen dat voldoet aan de woonvisie. Hij wil met betrokken partijen zeker in overleg.

Edwin Enklaar (Harderwijk Anders) vindt dat de opdracht al is meegegeven aan het college en de motie daarom eigenlijk overbodig is. Al ziet men daarin geen reden tegen de motie te stemmen. Bert Holleman vindt dat bij de ontwikkeling van plannen rekening moet worden gehouden met de leefbaarheid van de omgeving. Die garantie krijgt hij van de wethouder.

Menno Doppenberg (VVD) vindt de motie overbodig en ziet vooral een rol weggelegd voor de eigenaar van het terrein. Ook vindt hij dat de raad geen individuele plekken moet betrekken in de discussie rond mogelijke locaties voor woningbouw. Reden voor zijn fractie tegen te stemmen. 

D66 was, samen met het CDA, indiener van de motie.

Indien het lukt wordt begin januari door het college de raad de stand van zaken meegedeeld. Dan moet er ook meer duidelijkheid zijn over de kansen van de projectontwikkelaar die zich heeft gemeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie