Eendenfokkerij Hendrikse & Roos aan de Parallelweg in Hierden is niet stelselmatig in de fout gegaan.
Eendenfokkerij Hendrikse & Roos aan de Parallelweg in Hierden is niet stelselmatig in de fout gegaan. Pixabay.com

Excuses aan Tomassen Duck-To van toezichthouder na onterechte beschuldiging ‘stelselmatig overschrijden’ aantal eenden in fokkerij Hierden

12 april 2024 om 11:00 Politiek

Eendenfokker niet stelselmatig in de fout

ERMELO/HARDERWIJK Eenden fokkerij Hendrikse & Roos aan de Parallelweg in Hierden is niet stelselmatig in de fout gegaan als het gaat om het maximum aantal te houden eenden. In een brief aan eenden slachterij Tomassen Duck To erkent de boa/toezichthouder van de provincie Gelderland dat hij in zijn overzicht een aantal fouten heeft gemaakt waarvoor hij excuus aanbiedt. Het blijkt volgens hem dat het aantal gehouden dieren in de eenden fokkerij gemiddeld onder de vergunde aantallen blijft. En daarmee de bewering niet klopt dat regelmatig te veel dieren zijn gehouden.

Over de kwestie zijn vragen gesteld door de fracties van PvdA en GroenLinks waarin het college van burgemeester en wethouders wordt verweten dat zij niet afdoende zijn opgetreden tegen het bedrijf. Beide fracties zijn door directeur Jeroen IJzerman van Tomassen Duck To op de hoogte gesteld van de brief van de toezichthouder. Hij geeft aan dat beide partijen daarin geen aanleiding zien hun vragen in te trekken. 

Wilco Bos geeft aan dat het woord gemiddeld ruimte laat dat er wel overtredingen plaatsvinden. Ook geeft hij aan dat de vragen een bredere basis hebben en om dat reden beantwoording wordt verwacht.  ”Het zou vreemd zijn wanneer we vragen in zouden trekken op basis van selectieve informatievoorziening vanuit een belanghebbende.” screenshot van de brief is ontvangen. “Die laat voldoende vragen over.” Hij geeft aan dat alleen een De provincie is gevraagd om informatie over de excuusbrief. Daarop is nog geen antwoord gekregen.

IJzerman geeft aan geen moeite te hebben met het opleggen van een dwangsom bij geconstateerde overtredingen. “Wij overtreden de wet echter niet.” Het is nog niet bekend wanneer de vragen worden beantwoord.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie