Afbeelding
Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid

6 maart 2023 om 09:43 Partnercontent

Persoonlijke groei en mentale gesteldheid zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer we onszelf ontwikkelen en groeien als persoon, kunnen we ons mentaal sterker en veerkrachtiger voelen. Via de website Jouwpersoonlijkegroei.nl kun je allerlei verschillende manieren vinden waarop jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Niet alleen in bijvoorbeeld je werk, maar ook als mens. Vooral dat laatste is namelijk iets wat vaak wordt vergeten. Als mensen ben je een individu. Het kan dus heel goed zijn dat er  bepaalde zaken zijn, waar je momenteel nog niet heel goed is bent en wat je graag wilt verbeteren. Een veel voorkomend iets is ‘nee’ durven zeggen bijvoorbeeld. Om je een idee te geven hoe nauw persoonlijke ontwikkeling en ook mentale weerbaarheid met elkaar in verband staan, hebben we een aantal voorbeelden voor je.

Verschillende manieren van ontwikkeling

Er zijn verschillende manieren waarop persoonlijke groei kan bijdragen aan onze mentale gesteldheid. Allereerst kan het ons helpen om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen. Door onszelf beter te begrijpen, onze sterke punten en zwakke punten te kennen, en te werken aan onze uitdagingen, kunnen we ons meer in controle voelen over ons leven. Dit kan ons zelfvertrouwen vergroten en ons helpen om beter om te gaan met stress en uitdagingen. Daarnaast kan persoonlijke groei ons helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en onze kennis en ervaring uit te breiden. Dit kan ons meer veerkrachtig maken en ons beter in staat stellen om om te gaan met veranderingen en uitdagingen. Door onszelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen, kunnen we ons mentaal sterker en flexibeler voelen.

Verbinding met anderen

Of het nu in het dagelijks leven is op je werk of wanneer je thuis bent, verbinding en ook contact met anderen maakt hier deel van uit. Het is daarom dus ook wel prettig dat je een normaal gesprek met iemand kunt voeren en ook empathie kunt tonen. Waar dit voor velen vanzelfsprekend lijkt, blijkt dit in de praktijk dus absoluut niet het geval. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om ervoor te zorgen dat jij deze vaardigheden wel bezit. Niet alleen in je sociale kring kan je dit verder helpen, maar ook in het bedrijfsleven zorgt het ervoor dat je veel verder komt. Niet voor niets luidt een bekende uitspraak ‘je vangt meer vliegen met honing, dan met azijn’. Dat houdt dus in dat wanneer je mensen een warm gevoel geeft, ze veel meer voor je over hebben, dan wanneer je alles zakelijk bekijkt.

Volg een cursus

Er zijn veel online cursussen beschikbaar die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Dit kan variëren van cursussen gericht op zelfbewustzijn en mindfulness tot cursussen gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en communicatievaardigheden. Online groei gaat namelijk over veel meer dan alleen het implementeren van bepaalde bedrijfsprocessen. Zo kun je je ook online opwerpen als specialist, waardoor je als bedrijf vanuit verschillende kanalen inkomsten weet te genereren. Om jezelf te blijven ontwikkelen, is het verstandig om verschillende cursussen te volgen. Dit kan zowel online, als fysiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie