Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Tips om snel je huis schoon te krijgen na een feestje

3 augustus 2022 om 11:59 Partnercontent

De zomer is weer begonnen en dit blijkt dan ook voor veel mensen hét moment te zijn om een feestje te geven. Dit is het allereerste jaar sinds 2020 dat we weer alles zonder beperkingen kunnen doen. Dat betekent ook dat heel veel feestjes van de afgelopen jaren deze zomer worden ingehaald. Heel gezellig, maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de enorme rommel in huis? Rommel die je de volgende dag met een flinke kater kunt opruimen…

Niet iets waar je op zit te wachten natuurlijk. Maar wel noodzakelijk. Gelukkig zijn er enkele handige trucjes waarmee je je huis voortaan snel schoon en opgeruimd krijgt na een feestje. Zelfs met een vreselijke kater ben jij in mum van tijd klaar. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor enkele handige tips en trucs.

Controleer de bank op vlekken

Vlekken ontstaan razendsnel tijdens een feestje. Je vriendin die bij een lachbui wat rode wijn over de bank gooit, je kind die plotseling een fles frisdrank opendraait… je kunt het zo gek nog niet verzinnen en het kan gebeuren. Daarom is het eerst zaak om de bank en andere stoffen meubels te controleren op vlekken. Hoe langer je deze immers laat zitten, hoe lastiger het wordt om ze te verwijderen. Het verwijderen van vlekken uit de bank hoeft niet lastig te zijn als je weet welke producten je moet gebruiken. Ons advies: bespaar niet op schoonmaakmiddelen. De zogenaamde huismiddeltjes wegen gewoon niet op tegen de effectiviteit van speciale reinigers. Zo voorkom je heel wat extra poetswerk en ben je verzekerd van een goed resultaat.

Wees niet zuinig met weggooien

Na een lange zomerse avond wil je de meeste dingen liever niet bewaren. Wees voor één keer dan ook niet zuinig met weggooien. Pak een grote vuilniszak en loop door het huis heen. De meeste dingen kunnen waarschijnlijk in één keer weg worden gedaan. Zo is het huis binnen mum van tijd al een stuk beter opgeruimd.

Verzamel ook direct alle vaat. Heb je een vaatwasser? Probeer deze dan gedurende het feestje al een keer aan te zetten. Bijvoorbeeld met koffiemokjes en taartbordjes. Op die manier is een heleboel vaat al weg en hoef je de vaatwasser die avond misschien nog maar één keer aan te zetten voor de resterende glazen en andere vaat. Zo is het de volgende ochtend al zo goed als opgeruimd in de kamer.

Vergeet het toilet en de vloer niet!

Als al het nodige is weggegooid en de vaat is opgeruimd, wordt het tijd om de rest van het huis aan te pakken. Vergeet hierbij vooral het toilet en de vloer niet. Het toilet is tijdens het feestje waarschijnlijk goed gebruikt door veel mensen, dus hier kan wel een doekje en reiniger doorheen gehaald worden. De vloer is waarschijnlijk ook flink vies geworden. Even stofzuigen en dweilen doet wonderen. Als je het op de juiste manier aanpakt, ziet het huis er binnen twee uurtjes weer haarfijn uit.

Wil je liever niet met kater en al aan de slag gaan? Probeer deze werkzaamheden dan nog even snel voor het slapengaan te doen. Zo kan je de volgende ochtend lekker blijven liggen en word je in een heerlijk opgeruimd en schoon huis wakker. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie