Afbeelding
Foto door cottonbro studio via Pexels

Feestje organiseren in Harderwijk? Check deze tips

Partnercontent

Nu de coronamaatregelen al een hele poos zijn versoepeld, is het weer mogelijk om een leuk feestje te organiseren. Sterker nog: na twee jaar corona is dit misschien juist wel hét moment om lekker los te gaan op een zelf georganiseerd feest in Harderwijk of omgeving.

Een goed feest bestaat niet zonder de nodige voorbereiding. Maar: hoe organiseer je nou een écht goed feest? Denk aan leuke artiesten boeken en het geven van een themafeest. In dit artikel lees je er meer over.

Ga voor een feest met een thema

Als eerst is het goed om te weten dat themafeestjes het over het algemeen altijd erg goed doen. Het grote voordeel van een themafeest is dat het ijs al gebroken is voordat het feestje heeft plaatsgevonden. Je kunt er namelijk bijvoorbeeld voor kiezen dat je gasten verkleed naar je feest komen en je kunt de uitnodiging al volledig in thema versturen. 

De rest van je feestje kun je volledig baseren op dat thema, zoals de aankleding, de muziek, de hapjes en nog veel meer. Met een themafeest zit je dus eigenlijk altijd helemaal goed, zelfs wanneer je geen idee hebt wat voor een thema je wilt hebben. Thema’s die veel voorkomen zijn onder andere de jaren 60, disco, junglethema, Marvel, Hawaii en Halloween. Ga voor een thema dat goed bij je past en waar je gegarandeerd een onvergetelijke avond van gaat hebben.

Leuke artiesten boeken op je feestje

Heb je de mogelijkheid om een zaaltje af te huren of beschik je over een grote ruimte, zoals een grotere woonkamer, om een feest te geven? In dat geval is het sowieso aan te raden om te kiezen voor live-muziek of een andere toffe live-act. Leuke artiesten boeken, is bijvoorbeeld iets wat veel mensen doen om hun feestje in Harderwijk en omgeving af te maken. Dat kan een zanger of een band zijn, maar ook een cabaretière of een stand-up comedian. Check wel even met je buren of dat kan of nog beter: nodig je buren ook uit.

Een feestje is sowieso niet compleet zonder muziek. Daarom is het met een beetje ruimte al gauw leuk om een live-muzikant in te huren. Wanneer je niet over de ruimte beschikt, is het natuurlijk ook al leuk om een dj te boeken of om zelf voor dj te spelen met een te gekke playlist. Maak zo’n playlist vooraf zodat je niet tijdens je feestje gedoe hebt met het verzorgen van de muziek en iedereen lekker los kan gaan op de beste hits.

Verstuur originele uitnodigingen ruim op tijd

Het regelen van een artiest en het verzinnen van een thema is leuk, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Wanneer je weet wat voor een thema je kiest en zodra je de datum geprikt hebt voor je feestje is het direct tijd om je gasten op de hoogte te stellen met een originele uitnodiging. Maak een uitnodiging in thema die uniek is en opvalt, zodat je gasten meteen zin hebben in een gezellig feestje.

Verstuur de uitnodigingen al op tijd; zo ongeveer zes weken voordat het feestje plaats gaat vinden. Daarmee geef je je gasten voldoende tijd om te reageren op de uitnodiging. Ook is de kans zo groter dat mensen nog niks gepland hebben voor de desbetreffende avond. Om je uitnodiging compleet te maken, moet je niet vergeten om de datum, het tijdstip en de reden van het feestje te vermelden. Geef je een themafeest met dresscode; vermeld dat dan ook zeker.

Maak je huis klaar voor een te gek feestje

Waar je tot slot aan moet denken, is je huis op tijd partyproof maken. Een feestje organiseren vergt sowieso al wat tijd aan voorbereiding, maar wanneer je een themafeestje geeft is dat helemaal het geval. Kijk vooraf goed welke ruimtes je in huis gaat gebruiken voor het feestje. Meestal zijn de woonkamer, de keuken en eventueel de tuin voldoende om gasten te ontvangen. Het is vooral prettig om in ieder geval twee verschillende ruimtes te hebben: één waar mensen kunnen dansen en één waar mensen kunnen kletsen.

Er is over het algemeen namelijk altijd behoefte aan beide soorten ruimtes. Zorg voor één centrale plek voor hapjes en drankjes en laat je gasten dat zelf kunnen pakken. Dat scheelt jou veel stress en tijd en het is sowieso fijner dat mensen gewoon zelf kunnen nemen wat ze willen. Versier de boel met themaversiering (of slingers en ballonnen), zorg voor een plekje voor de jassen en eventueel tassen en bovenal: probeer zelf ook te genieten van je eigen feestje!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 20 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie